Toggle navigation
Kurser i salg og markedsføring

Kurser i salg og markedsføring

Med fokus på online salg, service, kundekontakt m.m.

Kurser i online salg og sociale medier

Salg flytter hver dag mere og mere online – og man siger, at selv de, der handler i fysiske butikker, i forvejen har researchet det produkt eller den service online, som de vil købe i den fysiske butik. Når beslutningen om køb flytter online, må virksomhederne også være til stede online i alle trin af købernes beslutningsproces – også kaldet kunderejsen.

Vil du arbejde med online salg og de sociale medier, finder du her en lang række kurser inden for netop disse discipliner. Kurserne kan sammensættes, så du primært fokuserer på online salg eller på pleje af potentielle og eksisterende kunder på de sociale medier – alt efter din interesse.

I dag er det ikke nok at have en webshop for at have succes med onlinesalg. Du skal dele ud af tips og tricks om brugen af dit produkt eller service. Du skal konstant søgeordsoptimere og forbedre funktionerne i webshoppen for at få en god placering på søgemaskinerne. Annonceringsmulighederne på internettet bliver hele tiden flere og flere – og det kan kræve en e-strategi at holde retningen i det, virksomheden gør online.

Kurserne i online-salg er for dig, som arbejder med eller kan se dig selv arbejde med e-handel eller med de sociale medier. På kurserne får du et kig på forskellige aspekter af online-handel, så du bliver klogere på, om du vil i den ene eller den anden retning. Er du solo-selvstændig eller partner i en mindre virksomhed er kurserne også et godt valg, da du jo så typisk har ansvaret for både online-salget og din virksomheds tilstedeværelse på de sociale medier.

Få skærpet din viden om salg online - og få succes online

Online-salg og arbejdet med de sociale medier kræver viden om mange discipliner. Måske brænder du for det strategiske med for eksempel at lægge en e-strategi, måske skal du have opbygget en webshop og har brug for viden om betalingssystemer til web – eller måske du er kundeservicemedarbejder med ansvar for at besvare henvendelser på de sociale medier. Karrieremulighederne er mange – og du kan sammensætte lige netop den ”pakke”, der giver din rygsæk det indhold, der skal til, for at du kan bidrage til en virksomheds succes online.

Tag for dig af de mange kurser inden for online-salg og sociale medier. Der er så meget spændende at dykke ned i, fx:

 • Grafik og tekst til virksomhedens website
 • Billedredigering
 • Nye kunder via viral markedsføring
 • Tekstforfatning til internettet
 • E-administration og betalingssystemer
 • E-strategi
 • Salg og marketing
 • Kundeanalyse og e-strategi
 • Anvendelse af sociale medier i virksomheden
Kursernes varighed er fra 1-30 dage. Typisk varer kurserne 1-3 dage, men du kan også vælge et længerevarende forløb, hvor du lærer om forskellige emner relateret til online-salg og sociale medier.

Målgruppe

Kurserne inden for online salg og sociale medier er for dig, der arbejder eller kunne tænke dig at arbejde med online markedsføring eller de sociale medier. Typisk vil din rolle være webansvarlig, salgsassistent, marketingkoordinator, grafiker, kundeservice- eller administrativ medarbejder, hvor du får ansvaret for virksomhedens online-tilstedeværelse.

Andre relevante kurser

Arbejder du med online-salg og sociale medier, vil du også kunne forbedre dine kompetencer med kurser inden for fx IT, sprog og kommunikation.

Kurser

Læs også

Info for dig i job

Jo større indsigt og viden du har inden for din branche, jo mere værdi kan du s...

LÆS MERE

Info for virksomheder

Vi hjælper rigtig gerne med rådgivning inden for kurser og efteruddannelse, så ...

LÆS MERE

FAQ om kurser / efteruddannelse

Har du også et stort ønske om at efteruddanne dig? Efteruddannelse er en vigtig faktor, hvis du ønsker at udvikle dine kompetencer på arbejdspladsen eller forbedre dine muligheder for at finde nye jobmuligheder. De fleste overenskomster indeholder bestemmelser, der giver dig ret til to ugers selvvalgt uddannelse om året. Udover dette er der også mulighed for uddannelse i forbindelse med opsigelser.
 
AMU-kurser er rettet mod en lang række faglige områder, og kurserne varer typisk fra en dag til seks uger. Det er også muligt at kombinere flere AMU-kurser for at skræddersy en uddannelse, der passer til dine specifikke behov og arbejdssituation. AMU-kurserne kan både tages på egen hånd eller som en del af et større uddannelsesforløb, og kan være en god måde at tilegne sig ny viden og færdigheder, som kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. Derudover kan AMU-kurser også være en værdifuld måde at udvide dit netværk og møde andre fagfolk inden for dit felt.
Et AMU-kursus står for ’ArbejdsMarkedsUddannelse’ og er et kursus målrettet primært faglærte og ufaglærte personer, der er i beskæftigelse samt ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Alle har dog mulighed for at deltage på et AMU-kursus, men der ydes kun tilskud til kurset for de personer, der er i AMU-målgruppen. Samtidig kan din arbejdsgiver søge løntabsgodtgørelse i den tid, du er på kursus.

AMU-kurser er kortvarige kurser, der typisk varer 1-4 dage, og som er målrettet specifikke faglige områder eller brancher. Kurserne kan tage udgangspunkt i både teori og praksis og giver deltagerne mulighed for at opdatere deres kompetencer og kvalifikationer inden for deres arbejdsområde.

Formålet med AMU-kurser er at styrke den enkeltes faglige kompetencer og samtidig øge produktiviteten og kvaliteten på arbejdspladsen. AMU-kurser er tilskudsberettigede og derfor er deltagerbetalingen lav for deltagere i AMU-målgruppen.
AMU-kurser er for alle, og alle kan deltage. Prisen er dog forskellig afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. For at kunne få tilskud til kurserne, skal du være i AMU-målgruppen:

AMU-målgruppen
 • Ufaglært: Arbejder du ufaglært eller er du uden uddannelse, vil du være i AMU-målgruppen
 • Faglært: Har du en erhvervsuddannelse inden for et bestemt erhverv – fx kontorassistent, ekspedient, smed, frisør etc., så er du i AMU-målgruppen
 • Videregående uddannelse: Generelt kan personer med en videregående uddannelse ikke få tilskud til AMU-kurser. Der er dog en undtagelse for dig, der har en videregående uddannelse, men som ikke har brugt den inden for de seneste fem år.
AMU-kurser er målrettet alle aldersgrupper, hvilket giver både unge og voksne mulighed for at forbedre deres arbejdskompetencer. Mange virksomheder er opmærksomme på vigtigheden af løbende efteruddannelse og kan indgå individuelle aftaler med deres medarbejdere for at sikre, at de har de nødvendige kompetencer til at imødekomme virksomhedens behov.
På Aalborg Handelsskole udbydes to forskellige slags kurser – AMU kurser (tilskudsberettiget) samt kurser uden tilskud.

Prisen på et AMU-kursus varierer afhængig af kursets varighed og indhold. Er du i AMU-målgruppen er prisen pr. kursusdag 134 – 200 kr. Der kan desuden søges om VEU-godtgørelse til din arbejdsplads for de dage, hvor du er på kursus. Er du uden for AMU-målgruppen vil prisen typisk være ca. 700 - 900 kr. pr. kursusdag.

På vores øvrige kurser ydes der ikke tilskud. Her er kursusprisen typisk ca. 2.000 kr. pr. dag.

Du finder de aktuelle deltagerpriser under hvert enkelt kursus.
Under hvert kursus finder du en tilmeldingsknap ud for den dato, hvor kurset foregår. Selve tilmeldingen vil være forskellig afhængig af, om der er tale om et AMU-kursus eller et af vores øvrige kurser.

AMU-kurser
Alle tilmeldinger til AMU-kurser foregår via hjemmesiden voksenuddannelse.dk.

Når du har fundet et kursus via vores hjemmeside, vil du blive omdirigeret til voksenuddannelse.dk. Her skal du logge ind med MitID for at fuldføre tilmeldingen. Skal din virksomhed betale for kurset, skal du have virksomhedens CVR-nummer klar.

Er du ledig kan du ikke tilmelde dig digitalt, men skal kontakte dit jobcenter for tilmelding til kurser.

Øvrige kurser
Vores øvrige kurser kan tilmeldes direkte via vores hjemmeside, hvor du udfylder en formular med alle dine kontaktoplysninger.
VEU-godtgørelse er en tilskudsordning, som kan give økonomisk støtte i forbindelse med efteruddannelse eller opkvalificering. Når du deltager i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, kan du få VEU-godtgørelse, hvis du ikke får løn, mens du er på kursus. Hvis du får løn, er det din arbejdsgiver, der kan få godtgørelsen.

Du skal ansøge om VEU-godtgørelse, når du tilmelder dig et AMU-kursus. Dette trin udføres som det sidste trin i tilmeldingsprocessen på voksenuddannelse.dk.

Fik du ikke søgt om VEU-godtgørelse ved tilmelding, kan du logge ind på voksenuddannelse.dk igen. Her finder du "Mit overblik" i øverste højre hjørne, hvor du kan søge om VEU-godtgørelse til det kursus, du har tilmeldt dig.

VEU-satsen i 2024 er på 940 kr. pr. dag.