Toggle navigation
Sådan ansøger du

Sådan ansøger du

Læs om adgangskravene og se hvordan du tilmelder dig EUD Business. Sådan ansøger du

Ny elev på EUD-uddannelsen

Ny elev på EUD-uddannelsen

Bliv klogere på EUD-uddannelsen inden for brancherne handel, butik og event. Book et møde med en studievejleder eller tilmeld dig åbent hus. Ny elev på EUD

EUD Business

EUD Business er uddannelsen for dig, der gerne vil arbejde inden for handel og butik, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det rigtige erhvervsliv. Uddannelsen sætter fokus på det praktiske, og giver dig mulighed for at vælge nogle af de fag, du er særligt interesseret i.
Med EUD Business er du allerede efter ét år klar til en læreplads i erhvervslivet inden for handel, butik eller event - og efter bare 3 år er du færdiguddannet. Du får her en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det, du brænder for at arbejde med.

EUD Business er for dig, der er interesseret i de seneste trends og har evnen til at forudse, hvad der vil sælge i fremtiden. Uddannelsen åbner for en række forskellige jobmuligheder, fx en karriere inden for tøj og mode, sportsudstyr, elektronik, smykker, ekspedition, markedsføring, indkøb m.m. 

Uddannelsen er meget praksisnær, og erhvervslivet inddrages ofte i undervisningen. EUD Business er både for dig, der kommer direkte fra 9./10. klasse og dig, der måske har været på arbejdsmarkedet tidligere, men nu drømmer om en faglært uddannelse inden for handel, butik eller event.

EUD Business - uddannelsens opbygning

EUD Business er oplagt for dig, der gerne vil arbejde inden for handel eller bu...

LÆS MERE

Læreplads inden for handel og butik

EUD Business er en erhvervsuddannelse, der fokuserer på at give dig de nødvendi...

LÆS MERE

Karriere og fremtidsmuligheder med EUD Business

Uddannelsen EUD Business er oplagt for dig, der gerne vil hurtigt ud i erhvervs...

LÆS MERE

Studielivet på EUD Business

På EUD Business vil du møde jævnaldrende elever, der har samme interesser for u...

LÆS MERE

Optagelse og adgangskrav på EUD Business

For at blive optaget på EUD Business skal du ansøge via www.optagelse.dk.N...

LÆS MERE

Vejledning på EUD Business

EUD Business' studievejledere står parate til at besvare dine spørgsmål. De kan...

LÆS MERE

FAQ om EUD Business

Med EUD Business kan du uddanne dig inden for butik (detail), handel eller event. Uddannelsen er for dig, der brænder for hurtigt at komme ud og få erfaring i erhvervslivet, og som har interesse for handel, service og butiksarbejde. Allerede efter ét år er du klar til en læreplads i en butik eller virksomhed, og efter tre år er du færdiguddannet.
Med en EUD inden for handel, butik eller event kan du blive ansat i en række forskellige erhverv. Her er nogle eksempler på jobmuligheder:

  • Handelsassistent: En handelsassistent kan arbejde inden for både detail- og engroshandel og har typisk ansvar for at ekspedere kunder, modtage varer og sørge for, at butikken eller virksomheden kører glat.
  • Salgsassistent: En salgsassistent arbejder ofte i butikker og hjælper kunder med at finde de rette varer og produkter. Salgsassistenter kan også have ansvar for at opdatere hylder og udstillinger og sørge for, at butikken altid er præsentabel.
  • Eventkoordinator: En eventkoordinator er ansvarlig for at planlægge og koordinere events og arrangementer. Dette kan være alt fra koncerter og messer til firmafester og bryllupper.
  • Butikschef: En butikschef har ansvar for at drive en butik og sikre, at den kører godt. Dette inkluderer alt fra at ansætte og træne medarbejdere til at sikre, at varer og produkter er på lager og klar til salg.
  • E-commerce specialist: En e-commerce specialist arbejder med at udvikle og optimere en virksomheds online tilstedeværelse. Dette kan inkludere alt fra at oprette og vedligeholde en webshop til at arbejde med SEO og digital markedsføring.
Ovenstående er blot nogle af de mange muligheder, der er tilgængelige med en EUD inden for handel, butik eller event. 
EUD (erhvervsuddannelse) og EUX (erhvervsuddannelse med gymnasiale fag) er to forskellige ungdomsuddannelser i Danmark, der begge fokuserer på at give dig en erhvervsrettet uddannelse.

Forskellen mellem EUD og EUX er, at EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse, mens EUD alene er en erhvervsuddannelse.

EUD er en praktisk og erhvervsrettet uddannelse, hvor du lærer en specifik faglighed og arbejder med praktisk opgaveløsning i samarbejde med virksomheder og oplæringssteder. EUD-uddannelsen tager typisk 3 år.

EUX er også en praktisk uddannelse, men indeholder samtidig også fag på gymnasialt niveau. Eleverne på EUX får derfor både en erhvervsfaglig kompetence og samtidig en studiekompetence, der giver adgang til flere videregående uddannelser. EUX tager som regel 4 år.
EUD Business tager som udgangspunkt 3 år, hvorefter du er faglært. Det første år er du på skole, og de efterfølgende 2 år er du i lære i en virksomhed. Afhængig af din alder og uddannelsesbaggrund kan det første år dog være reduceret til kun at vare et halvt år.
Ja. Du modtager SU det første år, hvis du er fyldt 18 år. De to sidste år af uddannelsen, hvor du er i lære i en virksomhed får du elevløn af den virksomhed, hvor du er ansat (typisk mellem 12.000-15.000 kr. pr. måned).
Ja, EUD business er en erhvervsuddannelse, der retter sig mod et erhverv inden for butik, handel eller event. På uddannelsen får du en praktisk og teoretisk faglig viden inden for et specifikt fagområde.

En EUD-uddannelse giver dig en faglært kompetence inden for dit valgte fagområde og mulighed for at fortsætte på en videregående uddannelse, f.eks. en akademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelse.