Toggle navigation
Handelsgymnasiet

Handelsgymnasiet

HHX - 3-årig gymnasial uddannelse Søg optagelse

Fransk A på HHX

_A7A3667
Fransk A giver dig mulighed for at lære at tale, læse og skrive fransk. Desuden lærer du om kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige forhold i fransksprogede lande.

I fransk begyndersprog på A-niveau starter vi fra grunden, derefter bygger vi gradvis på klods for klods med flere ord, længere sætninger og mere kompliceret grammatik. Alle kan være med – det afgørende er at have lyst og mod på at kaste sig ud i det.

I 1.g er der fokus på brug af transparente ord, udtale og basal grammatik. Du læser, lytter, ser, skriver og samtaler om hverdagslivet med gymnasie, fritidsliv samt familie og venner.

Gennem rollespil, små videoer etc. lærer du også at begå dig i hverdagssituationer såsom at: købe ind, gå på restaurant og rejse.

Ud over at lære sproget får du her viden om unges hverdagsliv i fransktalende land, og får mulighed for at sammenligne og forstå kulturelle forskelle og ligheder.

I 2. g og 3.g udvider vi interessefeltet både emnemæssig og geografisk. Vi beskæftiger os blandt med madkultur, vigtige virksomheder og brancher, så som modebranchen, musik, film, politik etc. Ikke kun i Frankrig, men også i flere andre fransktalende lande.

Hovedformålet med undervisningen er at lære at tale, forstå, læse og skrive franske tekster. Derfor bruger vi både fransksproget materiale fra trykte medier såsom artikler, små skønlitterære tekster etc., og film, musik, tv- reportager etc. for at træne forståelse af fransk tale. og -udtale.

Det mundtlige læres også ved at undervisningen i størst muligt omfang foregår på fransk for både lærer og elever. I starten af 1.g giver læreren instrukser på både dansk og fransk, og eleverne kan stille spørgsmål på dansk, så alle kan være med, men gradvis foregår mere og mere på fransk.

It indgår i en stor del af den sproglige træning i form af interaktive øvelser og træningsprogrammer såsom: learningapps og quizlet.

Eksamen består af en skriftlig prøve og en mundtlig prøve.