Toggle navigation
Læreplads

Læreplads

2-årigt forløb inden for kontor, handel eller butik.

Dekoratør / visual merchandiser

Dekorator
Som dekoratør fremstiller og laver du udstillinger og dekorationsopgaver, så varerne i forretningen synliggøres og tager sig indbydende ud over for kunderne.

Som dekoratør fremstiller og laver du udstillinger og dekorationsopgaver, så varerne i forretningen synliggøres og tager sig indbydende ud over for kunderne.

Specialet dekoratør retter sig mod alle brancher og butikstyper. På uddannelsen arbejder du med visuel kommunikation, grafiske virkemidler og dekorationsopgaver fra ide til færdigt produkt. Her sættes der fokus på kreativ sans, og du lærer bl.a. at lave oplæg til reklamekampagner eller kommer med nye ideer til udstilling og indretning af butikken ift. hvad der kan give det bedste salg ift. kundegruppen. Du lærer også at arrangere opstillinger og baggrund til fotografier, der fx skal bruges til kataloger eller salg via internettet. Som dekoratør står du også for at opstille budget og tidsplan for de forskellige opgaver.

Arbejdet består både af kunstnerisk og håndværksmæssig karakter. Du tegner dekorationer, udfører maler- og snedkerarbejde, fotoarbejde, skriver skilte og arbejder med teknisk udstyr.

NB. Du har mulighed for at tage grundforløbet til Dekoratør / visual merchandiser på Aalborg Handelsskole, og vi hjælper også gerne med at finde en elevplads. Skoledelen på hovedforløbet foregår dog på en anden erhvervsskole.
Dekoratør/visual merchandiser
Specialefag Obligatorisk 10
Valgfrie 0-4
Fagprøve 1
Uger i alt 11-15
  1. Salg og visuel varepræsentation (7 uger)
  2. Visuel kommunikation (3 uger)
Som dekoratører/visual merchandiser kan du bl.a. arbejde i forretninger, stormagasiner, supermarkeder og skilte- og udstillingsfirmaer. 
Spørgsmål til specialet? Kontakt os
Tina Overvad Skoust Lassen
Tina Overvad Skoust Lassen
Studievejleder
Telefontid: kl. 8.00-10.00

FAQ om butiksuddannelserne

Som butiksuddannet kan du arbejde i en lang række forskellige butikker og virksomheder, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker, boghandlere og mange andre typer detailhandel.

Dine konkrete arbejdsopgaver kan variere afhængig af den specifikke butik og stilling, du er ansat i, men typisk vil du have ansvar for at betjene kunder, vejlede dem i forhold til produkter og ydelser, og sørge for at butikken altid er præsentabel og indbydende.

Dine arbejdsopgaver kan også omfatte varemodtagelse, vareopfyldning, lagerstyring, prismærkning, kassebetjening og kundepleje. Du kan også være ansvarlig for at planlægge og udføre markedsføringsaktiviteter og kampagner, herunder at designe butiksindretning og vinduesudstillinger.

Som butiksuddannet er det vigtigt, at du har gode kommunikations- og samarbejdsevner, samt evnen til at tage ansvar og arbejde selvstændigt. Du skal også have en god forståelse for salgspsykologi og kundeservice, og være i stand til at opbygge langvarige relationer til kunderne.

Over tid kan du udvikle dig og avancere i din karriere inden for detailhandlen, og mulighederne kan inkludere stillinger som butikschef, indkøber, produktchef eller marketingansvarlig, afhængigt af din ambition og evner.
Vi har stor erfaring i at udbyde online undervisningsforløb, som kan give dig adgang til en læreplads inden for butiksbranchen. Følgende forløb udbydes online:

  • EUD - Grundforløb 2: for dig, der gerne vil hurtigt i gang med din læreplads
  • EUX – Grundforløb 2 + studieår: for dig, der både vil have en erhvervsuddannelse og fag på gymnasialt niveau
  • EUX – Studieår: for dig, der allerede har afsluttet grundforløb 2, men som også gerne vil have EUX-studiekompetence inden du begynder på din læreplads
  • EUS 5 uger: målrettet forløb for dig, der er student fra STX, HF og HTX
Online forløb kan være oplagte for dig, der gerne vil have en mere fleksibel hverdag. Bor du i nærheden af Aalborg vil vi dog anbefale dig at følge vores klasseundervisning. Nye hold begynder både i januar og august. 
Du kan blive optaget på en butiksuddannelse, hvis du opfylder ét af nedenstående krav og samtidig har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed:

Som udgangspunkt kan du begynde, hvis du har gennemført ét af ovenstående forløb. Har du taget et GF2-forløb skal du minimum have 02 i gennemsnitskarakter i følgende fag:
  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Virksomhedsøkonomi C
  • Afsætning C
  • Erhvervsinformatik C
På EUD og EUX vil du på den indledende skoleperiode (grundforløb+studieår) kunne søge SU, hvis du er over 18 år.

Når du begynder på din læreplads (specialeretning), vil du få elevløn af den virksomhed, hvor du er ansat. Du får elevløn fra den dag, hvor din uddannelsesaftale træder i kraft. Elevlønnen udgør ca. 14.000 – 16.000 kr. pr. måned.
En butiksuddannelse kan føre til rigtig mange spændende jobmuligheder i erhvervslivet. Nogle af de mest almindelige stillinger kan fx være:

  • Salgsassistent
  • Salgskonsulent
  • Kundeansvarlig
  • Dekoratør
  • Servicemedarbejder
  • Content manager
  • E-commercer
  • Butikschef
Disse er blot nogle få eksempler på de jobmuligheder, som en butiksuddannelse kan give dig adgang til. Der er mange andre roller og muligheder, afhængigt af dine interesser og erfaring.

Med en butiksuddannelse får du også gode muligheder for videreuddannelse. Du får fx direkte adgang til uddannelser som designteknolog, handelsøkonom og serviceøkonom.