Toggle navigation
Supplerende overbygningsforløb (SOF)

Supplerende overbygningsforløb (SOF)

Supplér din HF uden overbygning eller EUX 1.del.

Tag Engelsk som supplerende overbygningsforløb

Har du en HF uden overbygning eller EUX 1.del og skal du bruge engelsk for at komme ind på dit drømmestudie på universitetet? På Aalborg Handelsskole kan du tage engelsk som supplerende overbygningsforløb.
Gode engelskkundskaber er både en fordel og mange steder også en nødvendighed i det globaliserede samfund, vi befinder os i. Engelsk kan bruges i hverdagen, på arbejdet, på ferien, på studiet – selv når du er ude at handle, eller leder efter noget på nettet.

Engelsk er et nødvendigt og basalt sprogværktøj som passer til vores tidsalder, både i en skriftlig og mundtlig henseende. Samtidig er det også et sprog som bygger på forståelse af de samfund hvor det er opstået i.

Engelsk SOF-fag - hvad lærer du?

Hvis du tager engelsk for at supplere din hf uden overbygning eller EUX 1. del - supplerende overbygningsforløb (SOF) - kan du således i Engelsk forvente at beskæftige dig med Engelsk som et verdenssprog, hvori det vigtigste er at gøre sig forståelig. Du kommer også til at studere USA og Storbritannien indgående for at forstå nutidige kulturelle og samfundsmæssige emner i engelsktalende dele af verden. Du vil naturligvis også stifte bekendtskab med engelske fiktive og ikke-fiktive tekster, og måder at analysere dem på.

Desuden stifter du bekendtskab med formaliserede genrer som f.eks. det at skrive et forretningsbrev eller at præsentere en virksomhed.

Fagets indhold

Vi udbyder supplerende overbygning i Engelsk på A-niveau. Af emner kan du bl.a. komme til at beskæftige dig med:

  • Forretningsbreve 
  • Kulturelt/samfundsmæssigt områdestudie af USA og Storbritannien
  • Kulturelt/samfundsmæssigt områdestudie af andet engelsktalende land (f.eks. New Zealand, Australien, Nigeria, Indien osv)
  • Grammatik
  • Litterær analyse af fiktion og non-fiktion (f.eks. noveller, romaner, taler, avisartikler, fagtekster mm.)
  • Værklæsning
  • Mundtlig fremstilling gennem diverse emner, som f.eks. horror, gaming, globalisering, fantasy osv.
  • Skriftlig fremstilling gennem diverse emner, som f.eks. horror, gaming, globalisering, fantasy osv.
  • Individuelt projekt med fokus på business og en udvalgt virksomhed specifikt.

Engelsk (SOF-fag)

Spørgsmål? Kontakt os
Trine Hyldig Christensen
Trine Hyldig Christensen
Uddannelsessekretær
Skriv en besked
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.

FAQ om Supplerende overbygningsforløb (SOF)

Supplerende overbygningsforløb (SOF) er et tilbud til dig, der har færdiggjort hf uden overbygning eller eux 1.del og efterfølgende ønsker at kunne søge optagelse på universitetet. Et SOF-forløb tilrettelægges individuelt og består normalt af to fag, hvor mindst ét skal være på A-niveau. 
For at blive optaget på SOF skal du have afsluttet en hf-eksamen uden overbygning eller eux 1. del og have planer om at søge optagelse på universitetet.

Har du tidligere gennemført en erhvervsuddannelse eller gymnasieuddannelse (STX, HHX, HTX, EUX eller HF med overbygning), skal du tage faget via Gymnasial Supplering (GSK).
Du tilmelder dig ved at vælge SOF-faget i listen over hold på det pågældende enkeltfag - bemærk at der på nogle fag kan være flere hold med forskellige niveauløft - fx fra C → A eller B → A.

Når du har trykket 'Tilmeld her' skal du udfylde formularen. Vores studievejledere vil efterfølgende kontakte dig, så du kan komme i gang med forløbet.
Ja, du kan modtage SU under forløbet, hvis du er studieaktiv og har mindst 16 timer eller mere pr. uge. At være studieaktiv medfører, at du skal overholde de aftalte vejledermøder, deadlines og afleveringsfrister, samt at din underviser kan se, at du er aktiv på fagets moodlerum. Hvis du ikke er studieaktiv, vil du blive udmeldt og din SU ophøre.
På Supplerende Overbygningsforløb skal du normalt tage to fag, som hæver til mindst et B-niveau og et A-niveau. Det betyder at du skal tage to fag, som du tidligere har taget eksamen i, men nu ønsker at tage på et højere niveau. Det kan også betyde, at du løfter det samme fag to niveauer fra C til B og B til A. Varigheden vil være 3-4 måneder afhængig af fag og løft + eksamen.
 
 Et SOF-forløb skal afvikles inden for 6 måneder.
Der bliver afholdt eksamen i maj / juni / august og december / januar.
Hvis du begynder senest 2 år efter du har afsluttet din adgangsgivne eksamen er SOF gratis. Hvis din eksamen er ældre end 2 år koster hvert fag 550 kr. Du betaler ikke for bøger mv.
Forløbet er et fuldtidsstudie og al undervisning foregår online. Ved undervisningens start modtager du et login til undervisningsportalen og til et inter¬aktivt undervisningsmateriale. Du modtager endvidere et login til skolens netværk, hvor du kan downloade en version af Microsoft Office, som du kan anvende i perioden. Du kan herefter påbegynde på den aftalte dato. Undervisningsmaterialet ligger på undervisningsportalen, som du arbejder i online. Der ligger forskellige instruktioner på portalen, som viser, hvorledes du anvender portalen og materialet, samt hvorledes kommunikationen med underviseren foregår. Der ligger endvidere en undervisningsplan, som er styrende for dit forløb. Du vil få tilkoblet en faglærer i de enkelte fag. Faget afsluttes med en eksamen.