EUD Business - den korteste vej til erhvervslivet

EUD Business er uddannelsen for dig, der brænder for at komme hurtigt ud i virkeligheden, og som samtidig har stor interesse inden for butik, handel og event.

Hvad er EUD Business?

EUD Business er for dig, der er serviceorienteret, og som gerne vil arbejde inden for butik, handel (mellem virksomheder) og event. Med EUD Business får du en uddannelse med fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i. Sammenlagt varer EUD business kun mellem 2½-3 år afhængig af din alder og uddannelsesbaggrund:

  • En indledende skoleperiode på blot ½-1 år
  • Uddannelsen afsluttes med 2 års elevtid i en virksomhed

En afsluttet EUD-uddannelse giver dig desuden mulighed for at tage en kort videregående uddannelse efter at du er udlært.

Uddannelsens opbygning

Længden af din EUD Business uddannelse afhænger af din uddannelsesbaggrund:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse består EUD Business af to grundforløb (1+2), der samlet varer 1 år. Herefter er du klar til en elevplads i en virksomhed – også kaldet for hovedforløbet.
  • Er du under 25 år, og er det mere end 14 måneder siden at du gik ud af grundskolen, så kan du begynde direkte på Grundforløb 2 inden du fortsætter på hovedforløbet.
  • Er du over 25 år, skal der laves en realkompetencevurdering (forkortes RKV). Ofte betyder det, at du kan få merit for nogle fag, og dit uddannelsesforløb kan derfor være kortere end normalt.