Kontoruddannelse for voksne
Du får grundlæggende viden om administration og økonomi samt færdigheder i at håndtere kundehenvendelser og bruge IT-programmer som tekstbehandling, regneark og databaser.
Kontoruddannelsen
Med specialiseringer inden for administration, advokatsekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping samt økonomi åbner kontoruddannelsen døre til mange jobmuligheder. For eksempel kan du arbejde med projektstyring, juridiske dokumenter, borgerhenvendelser, regnskabsopgaver, transportplanlægning eller økonomistyring.
Kontoruddannelsen er et såkaldt EUX-forløb, der kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen. Dette giver dig både faglige kompetencer og studiekompetence. Dermed får du mulighed for både at søge faglært arbejde og søge ind på en videregående uddannelse.
På kontoruddannelsen vil du opleve en spændende undervisning, hvor den teoretiske læring suppleres med praktiske opgaver og cases. Desuden får du masser af hands-on erfaring, da du på uddannelsen skal i lære i en virksomhed i op til to år. Vi sørger naturligvis for at klæde dig på med alle nødvendige kompetencer, så du får netop de færdigheder, der kræves inden for kontorfaget i dag.
Uddannelsens opbygning
Kontoruddannelsen er en del af EUX Business-uddannelsen og består af et EUX grundforløb på 20 uger, et studieforberedende år samt et hovedforløb, hvor du er i lære i en virksomhed. Hovedforløbet med læreplads er en væsentlig del af din uddannelse, da det er her du får erfaring og prøver kræfter med de arbejdsopgaver, der venter dig efter endt uddannelse.
Længden af din kontoruddannelse afhænger af din alder og tidligere uddannelser/joberfaring:
- Er du over 18 år tager uddannelsen som udgangspunkt 1½ år på skole efterfulgt at 2 års læretid i en virksomhed. Her vil dit forløb være:
Grundforløb GF2 (½ år) -> Studieår (1 år) -> Læretid (2 år) - Er du over 25 år skal du tilmeldes en EUV (erhvervsuddannelse for voksne). Dette forløb indledes med en realkompetencevurdering, hvor vi bl.a. kigger på, om du kan få merit for tidligere gennemført uddannelse, joberfaring m.m. Tidligere uddannelser og erhvervserfaring kan betyde, at du kan gennemføre kontoruddannelsen på kortere tid.
- Er du student fra STX, HF eller HTX er vejen til et kontorjob kort, da du blot skal gennemføre et 5 ugers EUS-forløb. Herefter er du klar til at søge læreplads i en virksomhed.
Fag på kontoruddannelsen
På kontoruddannelsen vil du få fag på gymnasialt niveau. Dit grundforløb vil bestå af følgende fag:
- Virksomhedsøkonomi C
- Organisation C
- Matematik C
- Erhvervsinformatik C
- Afsætning C
- Uddannelsesspecifikke fag
Fag på studieåret er:
- Dansk A
- Engelsk B
- Informatik B
- Virksomhedsøkonomi B
- Valgfag på C-niveau.
Kontoruddannelsens specialer
Du kan vælge at specialisere dig inden for forskellige områder såsom administration, økonomi, eller offentlig forvaltning. Dermed får du mulighed for at målrette din uddannelse efter dine interesser og karriereambitioner.
Vi tilbyder bl.a. kontoruddannelse med speciale i administration, økonomi, revision m.m. Du finder alle specialerne herunder:
Skab karriere med en kontoruddannelse
Inden for kontorområdet kan du kvalificere dig til forskellige jobfunktioner afhængig af dit interesseområde. Her er nogle eksempler på jobtitler, som vores elever får efter endt uddannelse:
- Administrativ medarbejder: Arbejder med daglige kontoropgaver som korrespondance, arkivering og håndtering af dokumenter.
- Kontorassistent: Støtter kontorfunktioner gennem forskelligartede opgaver som koordinering af møder, planlægning og reception.
- Sekretær: Udfører administrativt arbejde og støtter ofte ledere eller afdelinger med kalenderstyring, mødeplanlægning og kommunikationsopgaver.
- HR-medarbejder: Ansvarlig for personaleadministration, rekruttering, onboarding af nye medarbejdere, lønadministration og støtte til medarbejderudvikling og trivsel.
- Receptionist: Første kontakt for besøgende og telefonopkald, håndterer generelle forespørgsler og administrativ støtte.
- Sagsbehandler: Arbejder inden for offentlige eller private organisationer med håndtering af kunde- eller borgersager, herunder dokumentation og opfølgning.
- Kundeservicemedarbejder: Fokuserer på kundesupport og hjælper kunder via telefon eller digital kommunikation.
- Regnskabsmedarbejder: Assisterer i økonomiafdelingen med grundlæggende bogføring og regnskabsopgaver.
Valget af specifikke jobtitler kan også afhænge af den valgte specialisering i uddannelsen, som kan omfatte retninger som økonomi, administration, offentlig administration m.fl.