Toggle navigation
Handelsgymnasiet

Handelsgymnasiet

HHX - 3-årig gymnasial uddannelse Søg optagelse

HHX - erhvervslivets gymnasium

_A7A0109
På Handelsgymnasiet Aalborg er vores mål at bygge bro mellem den gymnasiale uddannelse og erhvervslivet, så du får kendskab til og forståelse for erhvervslivets forhold.

Handelsgymnasiet i Aalborg er et moderne gymnasium, hvor undervisningen altid er fremadrettet og står i stærk relation til erhvervslivet. På Handelsgymnasiet Aalborg tror vi nemlig på, at du lærer bedst, hvis du har en klar fornemmelse af, hvordan teorien kan bruges i praksis.

Konkret vil den daglige undervisning blive krydret med:

  • erhvervsrelaterede emner
  • konkrete virksomhedseksempler
  • virksomhedsbesøg
  • gæsteundervisning med folk fra erhvervslivet

Vores mål er at bygge bro mellem den gymnasiale uddannelse og erhvervslivet, så du får et stort kendskab til og forståelse for erhvervslivets forhold. På Handelsgymnasiet sætter vi en ære i at klæde dig på til fremtidens jobmarked. 

Nogle elever benytter ligefrem det tætte samarbejde med erhvervslivet til at spore sig ind på, hvad de vil arbejde med senere hen. Undervisningen og de mange erhvervstiltag giver nemlig et godt indblik i virksomhedernes arbejdsopgaver.

Partnerskaber med virksomheder

På Handelsgymnasiet har vi indgået en række partnerskaber med forskellige virksomheder, så der i undervisningen bruges konkrete og aktuelle cases fra virksomheden. Det vil sige, at der i undervisningen i højere grad inddrages konkrete eksempler fra virkeligheden med udgangspunkt i virksomhedernes daglige arbejdsopgaver.

Som virksomhed har I mulighed for at blive tilknyttet én eller flere klasser på Handelsgymnasiet Aalborg. På den måde bliver der bygget bro mellem den gymnasiale uddannelse og erhvervslivet, så elevernes får et større kendskab til og forståelse for erhvervslivets forhold. En partnerskabsaftale kan fx indeholde muligheden for:

  • virksomhedsbesøg
  • konkrete caseopgaver
  • gæsteforelæsning

Mulighederne er mange og et partnerskab kan naturligvis skræddersys til den enkelte virksomheds behov og ønsker.
Ønsker I at høre mere om mulighederne for en partnerskabsaftale, så kontakt os gerne.

Vi har indgået partnerskab med følgende virksomheder:

 

Cases fra virksomheder

På Handelsgymnasiet bliver du introduceret for forskellige cases. Det betyder konkrete, realistiske opgaver, som du er med til at løse for rigtige virksomheder.
 

Hvordan skal Fårup Sommerland markedsføre sig? Hvilke produkter skal LEGO satse på? Hvordan kan en ny iværksættervirksomhed skabe succes?

Du kan være med til at sætte dit præg på virkeligheden og gøre en forskel for virksomhederne. Skolen samarbejder nemlig gerne med virksomheder og får konkrete, realistiske opgaver, som du som elev kan være med til at løse.

Ved caseopgaverne tager vi udgangspunkt i en bestemt virksomheds marked og kunder. En række vidt forskellige emner, der kan være relevante i undervisningen er fx virksomhedernes økonomi, markedsføring, it- og salgssystemer, sprog, kundeservice, sociale forhold, HR og meget mere.

Virksomhedsbesøg for HHX-elever

Virksomhedsbesøg indgår som en naturlig del af undervisningen, så du får mulighed for at lære mere om brancher og jobfunktioner i forskellige virksomheder.

Et virksomhedsbesøg kan enten bruges til at give dig en overordnet viden om hverdagen i en virksomhed eller bruges som et led i undervisningen – evt. i forbindelse med et projekt. Virksomhedsbesøg er en vigtig del af undervisningen, da du her får et godt indblik i erhvervslivet og de arbejdsopgaver, som medarbejderne sidder med. Vi besøger både små lokale virksomheder og store internationale virksomheder, så du får et indblik i forskellige virksomhedskulturer.