Toggle navigation
Handelsuddannelse online

Handelsuddannelse online

Tag handelsuddannelsen online og følg undervisningen i eget tempo.

Tag din handelsuddannelse online

_A7A1798
Vil du begynde en spændende karriere inden for handelsverdenen, men ønsker du samtidig fleksibilitet og bekvemmelighed under din uddannelsesrejse? Så vælg en online handelsuddannelse.
Med en online handelsuddannelse får du mulighed for at studere og deltage i undervisningen på egne præmisser. Du kan tilpasse undervisningen til dit eget tempo og du behøver ikke bekymre dig om at skulle møde fysisk op på skolen eller tilpasse dig fastlagte undervisningstider. Undervisningsmaterialet er altid tilgængeligt online ligesom du selvfølgelig løbende kan få hjælp af vores undervisere.

Hvilket forløb skal jeg vælge?

Dit uddannelsesforløb og længden heraf afhænger af din alder og evt. tidligere uddannelser.

Din baggrundHvilket forløb kan du vælge?
Udbydes online
Direkte fra 9./10. klasseGrundforløb 1
Mellem 18-25 år eller har anden uddannelseEUX Grundforløb 2 eller EUD Grundforløb 2
✔️
Har allerede bestået GF2EUX Studieår
✔️
Over 25 årErhvervsuddannelse for voksne (EUV)
✔️
Student fra STX, HF eller HTXEUS 5 ugers forløb
✔️

Uddannelsens opbygning

Vores online handelsuddannelse er en erhvervsuddannelse, der sigter mod at give dig en solid baggrund inden for handels- og forretningsområdet. Uddannelsen er for dig, der er interesseret i en karriere inden for handel, salg eller administration i forskellige brancher.

Bemærk at du kan tage handelsuddannelsen via både EUD og EUX. EUD er den traditionelle erhvervsuddannelsesvej, hvorimod du med EUX får fag på gymnasialt niveau.

Uddannelsen er bygget op omkring en kombination af teoretisk undervisning og praktisk træning. I løbet af uddannelsen vil du lære de grundlæggende færdigheder inden for økonomi, markedsføring, salg, logistik og forretningsforståelse. Du vil også blive bekendt med brugen af IT-systemer og værktøjer, der er nødvendige for at drive en moderne handelsvirksomhed.

Handelsuddannelsen er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb. På grundforløbet vil du blive introduceret til de grundlæggende principper inden for handel og forretningsdrift. De vil få en bred forståelse af handelsbranchen og lære om kundeservice, kommunikation og samarbejde. Herefter følger to års læretid i en virksomhed, hvorefter du er udlært inden for handelsbranchen.
På handelsuddannelsen kan du vælge mellem flere specialeretninger – fx:
 • Digital Handel B2B
 • Handelsassistent, salg
 • Indkøbsassistent
 • Logistikassistent
Efter at have afsluttet vores online grundforløb/studieår på handelsuddannelsen er du klar til en læreplads i en virksomhed. Her vil du få mulighed for at dykke dybere ned i specifikke områder af handelsverdenen. Du kan bl.a. specialisere dig inden for logistik, salg eller e-handel - afhængig af dine interesser og karrieremål. Under læretiden får du mulighed for at anvende din viden i praksis og udvikle dine færdigheder under vejledning af erfarne fagfolk. Du skal selv finde din læreplads, men vores virksomhedskonsulenter hjælper rigtig gerne med kontakt til virksomheder.

Efter endt handelsuddannelse vil du have en bred vifte af jobmuligheder. Du kan arbejde som fx handelsassistent, indkøber eller logistikkoordinator i forskellige typer virksomheder inden for både detailhandel og engroshandel.
Vores erfarne undervisere sikrer, at du får en kvalitetsuddannelse inden for handel, der er relevant og opdateret i forhold til branchens krav og udfordringer. Du vil tilegne dig de nødvendige færdigheder inden for indkøb, salg, ekspedition, varetransport m.m. Alt sammen er det vigtig viden, som du senere kan anvende, når du begynder din læretid i en virksomhed.

Du vil have ubegrænset adgang til undervisningsmaterialer, videoer og opgaver, som er tilgængelige døgnet rundt. På den måde kan du tilpasse din uddannelse til din egen tidsplan og følge undervisningen, når det passer dig bedst.

Uddannelsens niveau forbliver det samme, uanset om du tager den online eller i fysisk form på skolen. Du vil stadig skulle opfylde de samme uddannelsesmål og bestå de samme eksamener.
Alle vores online grundforløb (+ studieår) målrettet handelsuddannelserne er SU-berettigede.

Når du påbegynder din læretid i en virksomhed vil du få elevløn (typisk ca. 15.000 pr. måned). Er du over 25 år og ansat som voksenelev, vil lønnen være højere.

Kontakt gerne vores studievejledere, hvis du har brug for mere viden om SU og elevløn.

Få mere info

_A7A2240

Grundforløb og studieår (under 25 år)

Handelsuddannelse for voksne (over 25 år)

Handelsuddannelse for studenter

Læs om alle handelsspecialerne

Digital Handel B2B

Som elev inden for Digital handel B2B arbejder du med digitalt salg af varer og...

LÆS MERE

Handelsassistent - salg

Som handelsassistent kommer du til at betjene kunder, udregne priser, skrive ti...

LÆS MERE

Indkøbsassistent

Indkøb handler om at planlægge og foretage indkøb af varer, der enten skal in...

LÆS MERE

Logistikassistent

Fleksibiliteten er stor i handelsuddannelsen. Som logistikassistent kan dine ar...

LÆS MERE
Spørgsmål? Kontakt os
Tina Overvad Skoust Lassen
Tina Overvad Skoust Lassen
Studievejleder
Telefontid: kl. 8.00-10.00

FAQ om handelsuddannelserne

En handelsuddannelse er en alsidig uddannelse, der giver dig kompetencer og viden inden for flere forskellige områder af handelsverdenen. Som handelsuddannet vil du typisk have en bred vifte af opgaver, der kan variere fra dag til dag afhængigt af hvilken virksomhed og stilling, du bliver ansat i.

Udover at lære at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter samt arbejde med logistik og indkøb, vil du også få kompetencer inden for markedsføring, salg og kundeservice. Du vil lære at opbygge og vedligeholde relationer med kunder og samarbejdspartnere og at analysere og vurdere markedet for at udvikle og tilpasse virksomhedens strategi og produktudbud.

Dit arbejde som handelsuddannet kan være både udfordrende og spændende, og der er gode jobmuligheder inden for både små og store virksomheder. Du får også mulighed for at specialisere dig inden for et bestemt område eller videreuddanne dig, f.eks. til en kommerciel eller økonomisk uddannelse.

Hvis du har iværksætterdrømme, kan du også bruge din handelsuddannelse til at starte din egen virksomhed. Her vil du have brug for dine kompetencer inden for alt fra indkøb og logistik til markedsføring og salg for at drive en succesfuld virksomhed.

Alt i alt giver en handelsuddannelse en solid platform for en karriere inden for handelsverdenen og åbner op for mange spændende muligheder og udfordringer.
Vi har stor erfaring i at udbyde online undervisningsforløb, som kan give dig adgang til en læreplads inden for handelsbranchen. Følgende forløb udbydes online:

 • EUD - Grundforløb 2: for dig, der gerne vil hurtigt i gang med din læreplads
 • EUX – Grundforløb 2 + studieår: for dig, der både vil have en erhvervsuddannelse og fag på gymnasialt niveau
 • EUX – Studieår: for dig, der allerede har afsluttet grundforløb 2, men som også gerne vil have EUX-studiekompetence inden du begynder på din læreplads
 • EUS 5 uger: målrettet forløb for dig, der er student fra STX, HF og HTX
Online forløb kan være oplagte for dig, der gerne vil have en mere fleksibel hverdag. Bor du i nærheden af Aalborg vil vi dog anbefale dig at følge vores klasseundervisning. Nye hold begynder både i januar og august. 
Lyder en handelsuddannelse også som noget for dig? Du kan blive handelselev, hvis du har afsluttet én af nedenstående uddannelser og samtidig underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed:

Som udgangspunkt kan du begynde, hvis du har gennemført ét af ovenstående forløb. Har du taget et GF2-forløb skal du minimum have 02 i gennemsnitskarakter i følgende fag:

 • Dansk C
 • Engelsk C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • Afsætning C
 • Erhvervsinformatik C
På EUD og EUX vil du på den indledende skoleperiode (grundforløb+studieår) kunne søge SU, hvis du er over 18 år.

Når du begynder på din læreplads (specialeretning), vil du få elevløn af den virksomhed, hvor du er ansat. Du får elevløn fra den dag, hvor din uddannelsesaftale træder i kraft. Elevlønnen udgør ca. 15.000 – 17.000 kr. pr. måned.
En handelsuddannelse kan give dig mange muligheder for at starte din karriere i en række forskellige brancher. Nogle af de stillinger, du kan få med en handelsuddannelse er fx: 

 • Account manager
 • Salgssupporter
 • Sælger
 • Handelsassistent
 • Logistikkoordinator
 • Digital specialist
 • Indkøber
 • Projektleder
Stillingerne findes både inden for den private og offentlige sektor, og kan tage udgangspunkt i forskellige brancher såsom: produktion, engroshandel, e-handel, servicevirksomheder, international handel, nonprofit-organisationer etc. 

En handelsuddannelse giver dig også gode muligheder for videreuddannelse. Du får fx direkte adgang til uddannelser som administrationsøkonom, designteknolog, handelsøkonom og offentlig administration.