Toggle navigation
Begynd på EUX Gymnasiet

Begynd på EUX Gymnasiet

Er du klar til en spændende gymnasieuddannelse? Vi har stadig ledige pladser på EUX Gymnasiet med start til august 2024. EUX Gymnasiet >

Coolshop Masterclass

Coolshop Masterclass

Skal din uddannelse være lidt vildere? Så er den nye Coolshop-klasse noget for dig. Coolshop Masterclass

Vælg mellem 3 studieretninger

Vælg mellem 3 studieretninger

På EUX Gymnasiet findes 3 spændende studieretninger. Tjek studieretningerne her. Se studieretninger

EUX Gymnasiet

På EUX Gymnasiet kan du kombinere det bedste fra to verdener. En EUX-uddannelse giver dig både en gymnasieuddannelse og joberfaring i erhvervslivet. Uddannelsen tager fire år i alt – to år på skole og to år i lære i en virksomhed. Her får du dobbelt op på muligheder, uddannelse og faglighed.
Når du begynder på EUX Gymnasiet får du selv mulighed for at forme din uddannelse. Du kan fx vælge mellem flere studieretninger og valgfag, og på den måde tilpasse uddannelsen efter dine fremtidsdrømme. Afhængig af dine valgfag giver uddannelsen direkte adgang til over 120 videregående uddannelser.

EUX er en uddannelse tæt på virkeligheden. Derfor inddrages erhvervslivet ofte i undervisningen i form af fx cases, virksomhedsbesøg, oplæg m.m. Vi har et godt og tæt samarbejde med rigtig mange virksomheder, så undervisningen kan krydres med nye spændende inputs.

Når man går på et gymnasium er studielivet vigtigt. Derfor vil du på EUX Gymnasiet opleve et fantastisk studiemiljø med plads til fx venskaber, fester og fredagscaféer. Hver måned arrangeres der desuden forskellige sociale arrangementer som fx idrætsdag, studierejser, e-sports-turneringer m.m. Og selvfølgelig afholdes der også en årlig gallafest for de elever, der afslutter 1. del af deres EUX. 
Uddannelsens opbygning

Studieretninger på EUX Gymnasiet

Når du vælger EUX Gymnasiet vil du som udgangspunkt få studieretningen EUX Busi...

LÆS MERE

EUX Gymnasiet - uddannelsens opbygning

EUX-uddannelsen kaldes også ’Den erhvervsfaglige studentereksamen’ og er en ung...

LÆS MERE

Studielivet på EUX Gymnasiet

På EUX Gymnasiet er det sociale liv en vigtig del. Vi lægger stor vægt på at sk...

LÆS MERE

Vejledning på EUX Gymnasiet

Du kan spørge studievejlederne på EUX Gymnasiet om alt, hvad der vedrører skole...

LÆS MERE

Få hjælp til at finde læreplads

Når du skal søge læreplads er der med sikkerhed en del spørgsmål, der melder si...

LÆS MERE

FAQ om EUX Gymnasiet

På EUX Gymnasiet – den erhvervsfaglige studentereksamen - kan du tage en 4-årig gymnasial uddannelse, hvor du kombinerer en studentereksamen med en erhvervsuddannelse inden for business. Når du vælger en EUX-uddannelse på Aalborg Handelsskole får du adgang til ALLE de områder og lærepladser, som vi udbyder inden for kontor, handel, butik og event.
 
Når du er færdig med EUX-uddannelsen, er du erhvervsfaglig student og kan enten få job inden for dit fag eller søge ind på en videregående uddannelse. Som erhvervsfaglig student har du de samme muligheder for at læse videre som dem, der har taget en anden gymnasial uddannelse. Med andre ord står alle døre åbne.
Ja, med EUX får du en erhvervsfaglig studentereksamen. Det betyder, at du får direkte adgang til en lang række videregående uddannelser efter endt EUX-uddannelse (optagelse på en videregående uddannelse kan afhænge af de valgfag og evt. suppleringsfag, som du vælger på EUX).

Som den eneste gymnasieuddannelse giver EUX-uddannelsen desuden en fuld erhvervsuddannelse. Det betyder, at du samtidig bliver faglært, og derfor kan gå direkte i job efter gymnasietiden.
Med en EUX-uddannelse i rygsækken opnår du alle kompetencerne fra en erhvervsuddannelse, og kan dermed gå direkte i job inden for fx salg og markedsføring, butik, business to business, indkøb, spedition, administration, e-commerce, økonomi og mange andre businessrelaterede jobs.

EUX-uddannelsen giver samtidig adgang til rigtig mange videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og universiteter – helt op til over 120 videregående uddannelser afhængig af hvilke valgfag, du vælger på EUX.
Interesserer du dig for fx business, fashion, digital handel, kommunikation, e-commerce, markedsføring, salg eller events? Så er EUX-uddannelsen helt sikkert noget for dig.

EUX er den eneste ungdomsuddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med en studentereksamen. Det betyder, at du som elev læser teori på højt fagligt niveau og bliver udfordret med cases fra erhvervslivet. Du vil hurtigt opleve, at det du lærer i undervisningen, kan bruges med det samme i erhvervslivet. EUX Business er dermed både en boglig og praktisk uddannelse.
En EUX-uddannelse tager som udgangspunkt fire år i alt – to år på skole samt to år i lære i en virksomhed.

Er du over 18 år kan din skoleperiode dog være kortere. Det afhænger bl.a. af, hvornår du gik ud af folkeskolen og om du tidligere har gennemført en ungdomsuddannelse. Spørg gerne vores studievejledere, hvis du vil vide mere om uddannelsens varighed.
EUD er meget praksisrettet og din hurtige vej til en erhvervskarriere. Her er skoleperioden blot 1 år, hvorefter du er klar til en læreplads i en virksomhed. Efter endt uddannelse er du faglært, hvilket giver direkte adgang til en række jobs inden for handel, butik og event.

På EUX kombinerer du en praktisk uddannelse med gymnasiale fag. De højere fagniveauer betyder, at uddannelsen varer et år mere end EUD-uddannelsen. Efter endt EUX bliver du udlært inden for dit område og du får en studenterhue. Med EUX har du direkte adgang til jobs inden for kontor, handel, butik og event. Du kan også bruge EUX til at læse videre på enten korte, mellemlange eller lange videregående uddannelser.
For nogle kan det at gå fra folkeskolen til gymnasiet godt virke lidt overvældende og hårdt. Det er helt normalt at have det sådan. Vi sørger dog for at hjælpe og guide dig igennem hele din uddannelse.

På EUX-uddannelsen kombinerer du det boglige med praktisk oplæring i en virksomhed. På bare fire år tager du både en erhvervsuddannelse og bliver student samtidig. Det sætter krav til, at du er engageret og følger godt med i fagene i løbet af din uddannelse.

På uddannelsen vil flere af dine fag foregå på gymnasialt niveau – dvs. A, B og C-niveau. Her svarer det faglige niveau til de niveauer, som du finder på andre gymnasiale uddannelser.
Du skal som udgangspunkt være vurderet uddannelsesparat og have mindst 2,0 i fagene Dansk og Matematik svarende til folkeskolens 9. eller 10. klasse for at kunne søge om optagelse på EUX.
Ja, på EUX bliver du erhvervsfaglig student. EUX-huen ligner de andre studenterhuer med hvid betræk. EUX huen kan kendes ved et bånd i grå farve med en rød kant. Der er tradition for at huen gives på, når du afslutter dit studieår, og inden du påbegynder din læretid i en virksomhed.
Find din afdeling