Toggle navigation
Enkeltfag og supplering

Enkeltfag og supplering

Vælg mellem mange forskellige enkeltfag på A til F-niveauer.

Kulturforståelse – enkeltfag via fjernundervisning

Bliv klogere på dig selv, din omverden og de kulturer du er en del af. Opbyg interkulturel kompetence og stift bekendtskab med at lave dit eget feltarbejde. Enkeltfaget udbydes på c-niveau.
Al menneskelig virke former kulturelle fællesskaber og tilhørsforhold. Om vi snakker nationalkultur, madkultur, eller individuelle tilhørsforhold, har kulturer og de værdier, symboler og normer de indeholder stor indflydelse på vores opfattelse af os selv og vores adfærd.

Faget Kulturforståelse forsøger at give et fugleperspektiv på store kulturelle strømninger og deres indflydelse på de mennesker de omfatter. Ved at skelne mellem generaliseret kultur på den ene side og kompleks identitets-baseret kultur på den anden, forsøger faget gennem metode og teori at afkode praksis for forskellige eksisterende kulturelle udtryk i det senmoderne samfund.

Faget består af adfærdsteoretisk materiale og metoder der blandt andet involverer feltarbejde, analyse af nationalkulturer samt sammenligning heraf.

Undervisningens indhold

  • Kulturteori, kulturelle og antropologiske undersøgelsesmetoder
  • Identitetsteori
  • Kulturhistorisk perspektiv
  • National kultur (herunder også fokus på Dansk kultur og værdier)
  • Kulturmøder og ikke-vestlig kultur 
  • Kultursammenligning
  • Interkulturel kommunikation
  • Globalisering
  • Sprog og identitet
  • Feltarbejde, og indsamling af egen data/empiri

Kulturforståelse - enkeltfag

Spørgsmål? Kontakt os
Susanne Riis Hansen
Susanne Riis Hansen
Kontorelev
Skriv en besked
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.

FAQ om enkeltfag

Få svar på de mest stillede spørgsmål om vores enkeltfag, som du kan følge som fjernundervisning.

Et enkeltfag er et fag, som du kan tage individuelt uden at skulle være indskrevet på en fuld uddannelse. Det giver dig mulighed for at studere et bestemt emne eller forbedre dine færdigheder inden for et specifikt område. Du kan også læse et enkeltfag, hvis du skal bruge et bestemt niveau for at kunne søge ind på den videregående uddannelse. 
Når du tager enkeltfag, er det som udgangspunkt ikke muligt at få SU. Nærmere oplysninger kan du få hos studievejlederne.

Varigheden af et enkeltfag kan variere afhængigt af emnet og fagets niveau. Under hvert enkeltfag på vores hjemmeside kan du se det estimerede timeforbrug.

Du skal have et headset med mikrofon samt et webkamera til din computer og selvfølelig en god internetforbindelse

Prisen for at deltage kan variere afhængig af din baggrund. Se nærmere under de enkelte fag eller kontakt studievejlederne.

I sprogundervisningen får du skriftlige opgaver. Mundtlig træning foregår online som fjernkursist.