Toggle navigation
Handelsgymnasiet Aalborg

Handelsgymnasiet Aalborg

Eksamen og prøver på HHX

Eksamen-og-prover
I løbet af dine tre år på Handelsgymnasiet Aalborg skal du op til mindst 9 eksamener og et studieområdeprojekt (SOP). Har du mere end fire fag på A-niveau, skal du yderligere op til 1 ekstra eksamen for hvert A-fag.
En hhx-eksamen omfatter 9 prøver og et studieområdeprojekt (SOP).
 
Du skal op i minimum 3 skriftlige eksamener, hvor skriftlig Dansk A er ot obligatorisk fag. Derudover skal du minimum have 3 mundtlige eksamener. De sidste eksamener kan enten foregå som skriftlige/mundtlige. 
 
Elever med ekstra A-niveaufag skal aflægge et tilsvarende antal ekstra prøver.
 
For at blive indstillet til eksamen skal du have været studieaktiv i henhold til studie- og ordensreglementet.

Prøver og eksamener på de enkelte år

Årgang Antal prøver

1. g

Du kan blive udtrukket i op til 2 prøver i de fag, du afslutter, hvilket er Samfundsfag C og Informatik C. Desuden kan du komme op til 3-4 interne prøver.

2. g

Du kan blive udtrukket i op til 3 prøver i de fag, du afslutter, hvilket er Erhvervscase (EC) samt mundtlige og skriftlige B-fag. Desuden kan du komme op til 2-3 interne prøver.

3. g

Der suppleres op til 9 prøver på C-, B- og A-niveau, skriftlige prøver medregnet. Har du ekstra fag på A-niveau, skal du op i tilsvarende antal ekstra prøver.

Eksamensangst?

Du skal vide, at du ikke er alene, hvis du får ondt i maven ved tanken om at skulle til eksamen. Hvert år tilbydes et særligt kursus i at modvirke eksamensangst. Her får du gode råd og kendskab til teknikker, der kan hjælpe dig til at få styr på din angst, og dermed komme godt igennem eksamen. Henvend dig til din studievejleder for at høre mere om kurset
Download

HHX - videoer om eksamen