Toggle navigation
Handelsskole

Handelsskole

Vi udbyder ungdomsuddannelser (HHX, EUX og EUD), kurser og enkeltfag

Bliv censor på Aalborg Handelsskole

Bliv-censor
Er du passioneret omkring uddannelse og ønsker du at bidrage til udviklingen af fremtidens arbejdsstyrke? Tilmeld dig som censor.
På Aalborg Handelsskole bruger vi gerne censorer fra erhvervslivet, når eleverne skal til deres prøver. Overvejer du at tilmelde dig som censor inden for kontor-, handels- eller detailuddannelserne. Som censor har du en unik mulighed for at påvirke og opretholde kvalitetsstandarden for uddannelser, der forbereder eleverne til en karriere inden for de merkantile områder.

Vi afholder prøver for flere hundrede elever hvert år og mangler til stadighed censorer inden for alle tre brancheretninger: detail, handel og kontor.
At være censor er ikke blot en mulighed for at bidrage til den næste generation af fagfolk, men også en chance for at udvikle dine egne færdigheder og viden. Du vil få indsigt i de nyeste trends inden for uddannelse, møde engagerede fagfolk og udvide dit professionelle netværk.
Som censor vil du blive en central del af eksamensprocessen for elever, der afslutter enten deres grundforløb eller hovedforløb. Dine hovedopgaver vil omfatte at bedømme elevernes præstationer, sikre retfærdige og objektive vurderinger, og give konstruktiv feedback, der kan guide eleverne i deres videre uddannelsesforløb.
For at blive censor bør du have:
  • Relevant faglig baggrund inden for kontor-, handels-, eller detailområdet.
  • Erfaring fra erhvervslivet, som giver dig en praktisk forståelse af de færdigheder, der er nødvendige i branchen.
  • En interesse i uddannelse og udvikling af unge fagfolk.
Har du tidligere været ansat på Aalborg Handelsskole?
Bemærk at ansatte og tidligere ansatte på Aalborg Handelsskole ikke kan deltage som censor.
Ja, vi står for at oplære nye censorer og dermed sikre, at du bliver ’klædt’ på til opgaven inden du skal til din første eksamen som censor. Træningen omfatter også en introduktion til bedømmelseskriterier, retningslinjer for vurdering, samt teknikker til at give konstruktiv og retfærdig feedback. Træningen sikrer, at du som censor er godt forberedt og forstår din rolle og ansvar i forhold til at bedømme elevernes præstationer.
Du kan selv sige til eller fra, når du bliver kontaktet af administrationen om en censoropgave. Vi gør opmærksom på, at man som censor ikke kan fungere sammen med den samme underviser inden for en periode af 2 år. Du bliver hyppigere tilbudt opgave som censor, hvis du kan varetage flere fagområder.
Ja, som censor vil du modtage et honorar for dit arbejde. Aflønningen af censorer er ca. 275 - 300 kr. pr. time. Afregningen gennemføres fra Aalborg Handelsskole til censoren. Dvs. at censor skal have frihed fra sin arbejdsplads til opgaven. Censorer aflønnes med 1,0 time pr. elev.  
Kontakt os
Trine Hyldig Christensen
Trine Hyldig Christensen
Uddannelsessekretær
Skriv en besked
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.