Toggle navigation
EUX Gymnasiet

EUX Gymnasiet

Den erhvervsfaglige studentereksamen Søg optagelse

Dansk A på EUX

_A7A7964
I Dansk A på EUX Gymnasiet arbejder du med at blive bedre til dansk, både når du taler og skriver. Du lærer at analysere og forstå forskellige typer tekster, som skønlitteratur, sagprosa og medietekster.
Vi fokuserer på at gøre dig bedre til at bruge sproget i forskellige situationer, både personligt, fagligt og i samfundet.

I undervisningen arbejder vi med danskfaglige begreber og metoder, som du kan bruge i dine egne analyser og fortolkninger. Du bliver også bedre til at skrive sammenhængende og velstrukturerede tekster til forskellige formål og modtagere.

En vigtig del af faget er at lære om dansk kultur og samfundsforhold, hvor du får indsigt i både historiske og aktuelle begivenheder. Gennem undervisningen får du mulighed for at tænke over og diskutere kulturelle, etiske og æstetiske spørgsmål.

Du træner også mundtlig fremstilling, hvor du øver dig i at formidle og diskutere indhold på en klar og sammenhængende måde. Dette inkluderer både individuelle præsentationer og deltagelse i diskussioner og debat.

Samlet set giver Dansk A på EUX dig stærke sproglige og kulturelle kompetencer, som du kan bruge både i din videre uddannelse og i din fremtidige karriere.