Toggle navigation
Handelsgymnasiet

Handelsgymnasiet

HHX - 3-årig gymnasial uddannelse Søg optagelse

Informatik C på HHX

_A7A9307
Informatik er et moderne It-fag, der spænder bredt, og giver kompetencer, som er nødvendige i et digitaliseret samfund. Faget er i høj grad præget af praksisarbejde, hvor de teorier og metoder du lærer, bliver realiseret i prototyper på dine helt egne produkter.

I informatik lærer du om, hvordan internettet er skruet sammen, hvordan din telefon gemmer alle dine billeder og hvordan du beskytter dig mod hackere. Du lærer også hvordan din computer fungerer – og hvordan du kan bruge den viden til at hjælpe dig med at løse problemer. Du lærer at designe, så dine brugerflader er nemme at bruge og forstå, men også ser flotte og dragende ud. Du lærer om innovation i IT, og om hvordan teknologi har ændret, og på mange måder har formet, og stadig former, vores samfund.

Helt konkret lærer du at bygge IT-systemer fra idé til prototype og styre en proces og et samarbejde undervejs. Vi bygger spil, apps til mobilen, webshops og hjemmesider, alt sammen med en merkantil vinkel, der vil hjælpe dig på arbejdsmarkedet – eller spare dig penge som iværksætter.

Du lærer at programmere, designe, bygge databaser, forstå internettet, være innovativ og at færdes sikkert på internettet.

Gruppearbejde og selvstændighed er grundpillerne i faget. Som praksisfag skal mange ting afprøves. Du skal derfor være klar på at udforske den digitale verden sammen med dine klassekammerater.