Internationale klasser på HHX

Oplev verden i Europa og USA med HHX. Som elev i en international klasse kommer du til at deltage i tre studieforløb i løbet af dine tre år på gymnasiet.

Sigter du mod en uddannelse i udlandet eller en karriere i en international virksomhed? Eller ønsker du en større international forståelse inden for dine studieretningsområder? Så er en international klasse på Handelsgymnasiet noget for dig.

Her får du mulighed for at opleve verden i både Europa og USA – alt imens du går på gymnasiet. Studieforløbene er en integreret del af undervisningen, så du kan blive klogere på verden omkring dig, mens du færdiggør din studentereksamen på HHX.

Et internationalt fokus

Som HHX-elev i en international klasse har du rig mulighed for at tilegne dig stor viden om internationale forhold. De internationale klasser byder bl.a. på:

  • tre studieforløb i løbet af dine tre år på gymnasiet. De to første forløb afvikles i europæiske lande, mens forløbet i 3.g højst sandsynlig bliver afviklet i USA.
  • i løbet af alle tre år vil du opleve en daglig undervisning, hvor der i højere grad fokuseres på internationale forhold.
  • når du har gennemført din HHX-uddannelse i en international klasse får du et særligt bevis 'European Business Baccalaureate Diploma' (EBBD) sammen med dit studentereksamensbevis.

Studierejserne fordelt på klassetrin

Klasse Rejser Tidspunkt
1.g Studietur til en studierelevant europæisk storby.
ca. 4-7 dage
2.g Studieforløb til studierelevant land i Europa med privat indkvartering, forlagt undervisning og evt. praktik.
ca. 2-3 uger
3.g Studieforløb højst sandsynligt til USA med privat indkvartering og forlagt undervisning.
ca. 2-3 uger

Betingelse og egenbetaling

For at komme i en international klasse er det en betingelse, at du deltager i de planlagte studieforløb. Du skal samtidig påregne at betale ca. 30-35.000 kr. for at deltage i alle studieforløbene i både 1., 2. og 3.g. Hertil skal lægges en egenbetaling på noget af forplejningen på forløbene.

Tilmelding til international klasse

Ønsker du at gå i en international klasse, skal du tilmelde dig Handelsgymnasiet på normal vis via www.optagelse.dk. Du vil herefter modtage en bekræftelse via din e-boks, hvor du får mulighed for at tilmelde dig en international klasse.

De internationale klasser oprettes på følgende studieretninger:

Download