Toggle navigation
Online valgfag - detail

Online valgfag - detail

Som detailelev kan du tage dine valgfag som 100% fjernundervisning.

Detailuddannelse - tag valgfag som fjernundervisning

Er du elev i en butik? Vi udbyder en række spændende valgfag på hovedforløbet som 100% online undervisning. Det betyder, at du kan følge fagene uafhængig af tid og sted. Flere af valgfagene sætter fokus på b.l.a. kunder, købsadfærd, webshops m.m.

Som detailelev kan du følge fagene uanset hvor i landet du bor. Er du tilmeldt en anden erhvervsskole har du stadig mulighed for at supplere med valgfag hos os. Valgfagene gratis uanset hvilken skole du er tilmeldt.

Sammen med din virksomhed kan du udvælge ét eller flere valgfag, som du ønsker at tage. Måske varetager du bestemte opgaver, hvor du sidder med virksomhedens webshop, og ønsker derfor mere viden om dette område. Måske er du interesseret i at vide mere om kunde- og købsadfærd, og hvordan man skaber det gode salg. Valget er dit!

Hvorfor vælge online valgfag?

Som detailelev kan fjernundervisning være oplagt, hvis du fx:

  • arbejder uden for Aalborg eller langt væk fra Aalborg Handelsskole.
  • gerne vil have mulighed for at læse faget om aftenen eller i weekender
  • gerne vil kunne strukturere dit eget forløb, så det passer til dine og/eller virksomhedens ønsker.
  • er tilmeldt på hovedforløbet på en anden skole, men har behov for et bestemt valgfag, der ikke udbydes på egen skole.
  • har en god selvdisciplin
  • kan skabe god forståelse ud fra skriftlig, læst materiale.

Pris og økonomi

Er du elev med uddannelsesaftale, vil det være gratis for dig at tage valgfagene – uanset hvilken skole du er tilmeldt.

Valgfag på butiksuddannelserne

FAQ om online valgfag

Få svar på en række spørgsmål om vores online valgfag på hovedforløbet inden for brancherne kontor, handel og detail.

Ved undervisningens start modtager du et login til undervisningsportalen og til et inter­aktivt undervisningsmateriale. Du modtager endvidere et login til skolens netværk, hvor du kan downloade en version af Microsoft Office, som du kan anvende i kursusperioden.

I onlineklas­sen ligger en nøje vejledning i valgfagets gennem­førelse og af valgfagets mål/indhold. Du kan herefter påbegynde valgfaget på den aftalte dato. Undervisningsmaterialet ligger på undervisningsportalen, som du arbejder i online. Der ligger forskellige instruktioner på portalen, som viser, hvorledes du anvender portalen og materialet, samt hvorledes kommunikationen med instruktøren foregår. Der ligger endvidere en undervisningsplan, som er styrende for dit forløb.

Kommunikationen med in­struktøren foregår udelukkende via portalens faciliteter, hvor du kan stille spørgsmål og få svar, og hvor du kan sende løste opgaver og få dem rettede tilbage. Du kan som hovedregel påregne svar på spørgsmål inden for 24 timer på hverdage. Afleveringsopgaver får du retur med kommentarer inden for 2 hverdage.


Du skal have en uddannelsesaftale eller være EUV1 elev.

Du tilmelder dig via et link på de enkelte valgfag.

Hvis du normalt er tilknyttet en anden skole, skal de rent teknisk ”udlåne” dig til Aalborg Handelsskole. Du bedes derfor også kontakte den skole, som du er tilknyttet. Hvis du har spørgsmål, så kontakt os gerne. 


Du opnår det samme niveau ved fjernundervisning som ved alm. holdundervisning.


Som udgangspunkt findes alle bøger og undervisningsmateriale online via vores webbaserede læringsportal. Når du begynder på et forløb, får du adgang til det materiale, der er relevant for dit fag. Du har med andre ord adgang til alle materialer døgnet rundt, og kan derfor læse og løse opgaver, når det passer dig.

Har du spørgsmål til undervisningen, kan du få individuel support fra vores dygtige undervisere, der alle har stor erfaring i at undervise online. Via et virtuel kursusrum kan du stille spørgsmål og sende løste opgaver. Her kan du også løbende følge med i, hvor meget af faget, du har gennemført.

På læringsportalen finder du også forskellige instruktioner som viser, hvordan du anvender portalen og undervisningsmaterialet.


Du behøver ikke at være computerekspert for at følge et fjernundervisningsforløb. Som udgangspunkt forventes det dog, at du har grundlæggende kendskab til din computer og til Office-pakken samt en god internetforbindelse.

Vores online læringsportal er let at arbejde i, og her får du direkte adgang til al undervisningsmateriale og information. Det er muligt at logge på via både PC, Mac, tablets og smartphones – undervisningen kræver dog, at du kan logge på fra en PC eller Mac.

Når du deltager i et fjernundervisningsforløb får du et login til læringsportalen. Skal du bruge et bestemt program i forbindelse med undervisningen stiller vi det til rådighed - enten i en online udgave eller med mulighed for at downloade en version. 

På onlineforløb skal du deltage i online møder/fremlæggelser. Her er det vigtigt, at du har adgang til webcam og headset med mikrofon, så vi kan se og høre hinanden.

Har du tekniske spørgsmål eller oplever du problemer, så hjælper vi dig gerne.


Med uddannelsesaftale er det gratis.


Ja, virksomheden får lønrefusion efter gældende takster fx kr. 4.110, - for en 2. års elev pr. uge under 25 år.
 
Lønrefusionen udbetales automatisk fra AUB. 


Nej, men du får en karakter til dit uddannelsesbevis.