Toggle navigation
Administration-1920x315

EUX Business - Studieår

Hold

Løbende optag
EUX Business - Studieår - Fjernundervisning
Fjernundervisning
12-08-2024
EUX Business - Studieår - Klasseundervisning
Klasseundervisning

Om forløbet

Hvad er EUX Studieår online?

EUX Business er en unik mulighed for dig, der ønsker at kombinere en erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglig gymnasial eksamen. EUX studieåret er for dig, der har afsluttet grundforløb 2 eller som er over 25 år og har fået lavet en realkompetencevurdering. 

Forløbet tager 40 uger (1 år), hvorefter du har mulighed for at søge læreplads inden for brancherne:

  • Kontor: Her uddannes du inden for områder som administration, økonomi og revision, intern og ekstern kommunikation i en virksomhed m.m.
  • Butik / Detail: Her uddannes du inden for butiksverdenen – det kan fx være som butiksekspedient inden for områder som tøj og mode, sportudstyr, elektronik, kosmetik etc. Det kan også være inden for webshops.
  • Handel: Her uddannes du til at varetage arbejdsopgaver inden for handel mellem virksomheder (business to business). Arbejdsområderne kan fx være indkøb, salg, logistik etc.

EUX Business kaldes også den erhvervsfaglige studentereksamen. Når du har gennemført din læretid i en virksomhed, kan du således kalde dig erhvervsfaglig student, da du både får en erhvervsuddannelse og gymnasial studiekompetence.

Direkte efter EUX studieåret har du dog også muligheden for at læse videre. Med et supplerende overbygningsforløb kan du opnå studiekompetence, så du kan søge ind på flere videregående uddannelser.

EUX studieår Online - inden for kontor, handel eller butik.

Undervisning og fag

På studieåret (40 uger) vil du blive undervist i følgende obligatoriske fag

  • Dansk A
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Informatik B
  • Engelsk B

I fagene på studieåret vil du opleve, at teori og praksis kombineres. I fagene er der indlagt praktiske opgaver, så du lærer at forstå indholdet af faget på bedst mulig vis.

Udover de obligatoriske fag skal du også vælge en række valgfag på C- eller B-niveau. Her kan du fx vælge mellem Innovation, Afsætning, Samfundsfag og Erhvervsjura.

Alle undervisningsmaterialer er lavet digitalt, så på studieåret har du derfor adgang til dine bøger døgnet rundt.

Fjernundervisning eller klasseundervisning

Hos os kan du tage EUX Business studieåret på to forskellige måder:

  • Fjernundervisning (al undervisning foregår online)
  • Klasseundervisning på Aalborg Handelsskole

Hvis du tilmelder dig vores onlineforløb, vil du blive undervist fag for fag. Da alle forløb planlægges individuelt, har du mulighed for at få merit for allerede gennemførte fag.
 
Fagniveauet på vores EUX Business studieår er det samme uanset om du vælger at følge undervisningen online eller som klasseundervisning. Du opnår derfor de samme kompetencer.
 
EUX studieåret er et fuldtidsstudium, og du skal derfor påregne at skulle bruge 37 timer om ugen på uddannelsen. Når du tager uddannelsen online har du dog mulighed for selv at planlægge din tid. Vi forventer selvfølgelig, at du er studieaktiv, hvilket vil sige, at du løser og afleverer de opgaver, som du bliver stillet.
 
Hvert år gennemfører flere tusinde elever et onlineforløb hos Aalborg Handelsskole. Vi har derfor stor erfaring med undervisning via nettet. Som elev vil du opleve et spændende undervisningsmateriale, og samtidig får du mulighed for at benytte dig af vores online lektiehjælp.

Læreplads eller videregående uddannelse

Når du har afsluttet studieåret kan du begynde som elev i en virksomhed. Denne del af uddannelsen kaldes også for hovedforløbet og varer normalt ca. to år. Vores virksomhedskonsulenter kan hjælpe dig med at finde en læreplads i en virksomhed. Efter afsluttet hovedforløb har du en fuld EUX Business-uddannelse.
 
Efter studieåret har du også mulighed for at tage et supplerende overbygningsforløb, og dermed opnå generel studiekompetence, så du kan søge ind på universiteter. 

Adgangskrav til EUX Business Studieåret

Du kan begynde på EUX studieåret, hvis du har afsluttet grundforløb 2.
 
Er du over 25 år skal du have lavet en realkompetencevurdering (RKV) inden uddannelsesstart. Kontakt os gerne, så vi sammen kan finde ud af, hvordan du kan komme i gang med EUX Business Studieåret. Du kan også læse mere om erhvervsuddannelse for voksne over 25 år her.

SU og økonomi

Det er gratis at deltage i undervisningen på EUX Business Studieåret, og er du over 18 år, har du mulighed for at få SU. Det kan du gøre via hjemmesiden www.su.dk.

Tilmelding til EUX online

Når du har tilmeldt dig forløbet, vil du blive kontaktet af en studievejleder. Sammen laver vi en plan for opstart af forløbet. Hvis du tager studieåret online, kan du læse, når du vil, men denne undervisningsform kræver også en del selvdisciplin, da du vil få deadlines til at løse dine opgaver.

Få en elevplads / læreplads efter EUX business studieåret

Andre kiggede også på