Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE

AMU Online kurser – nyt unikt tilbud for virksomheder

16. marts 2020

På grund af den skærpede Corona-situation oplever flere og flere virksomheder i disse dage, at de er nødt til at sende medarbejdere hjem, og nogle virksomheder har allerede set sig nødsaget til at opsige trofaste medarbejdere. Aalborg Handelsskole har – som ét af de første kursuscentre i landet – nu mulighed for at tilbyde en række AMU-kurser med løntabsgodtgørelse (VEU-godtgørelse) inden for IT som 100% fjernundervisning. Tilbuddet er landsdækkende og højaktuelt for mange erhvervsdrivende ift. at udnytte perioden til at styrke medarbejdernes kompetencer og forhåbentligt minimere antallet af opsigelser.

De nye onlinekurser er alle arbejdsmarkedsuddannelser (AMU-kurser), hvilket giver virksomhederne mulighed for at søge VEU-godtgørelse – satsen er pt. på 881 kr. pr. deltager pr. kursusdag for medarbejdere i målgruppen. Tilbuddet om at deltage på kurser kan være fordelagtigt for mange medarbejdere og virksomheder netop nu.

- Set i lyset af den situation vi står i, er der mange fordele ved at sende medarbejdere på kursus nu. Medarbejderne kan indhente ny viden inden for deres arbejdsområder, så virksomhederne får dygtigere medarbejdere tilbage, når arbejdet kan genoptages. Samtidig har virksomhederne mulighed for at søge VEU-godtgørelse, og derved få dækket lønomkostningerne. For nogle virksomheder vil det betyde, at de ikke behøver at opsige medarbejdere, fortæller uddannelseschef Morten Lund Dam.

Allerede nu er det muligt at tilmelde sig onlinekurserne.

 

Flere kurser på vej

I første omgang udbydes otte IT-kurser, der er kompetencegivende i det ordinære uddannelsessystem, og som er blevet skræddersyet til den online undervisningsform. I løbet af de nærmeste dage vil kursusudbuddet dog vokse.

- Vi forventer at kunne tilbyde 20 forskellige AMU-kurser inden for den kommende uge. Ud over IT-kurser arbejdes der også på at udbyde kurser inden for både økonomi og ledelse, fortæller Morten Lund Dam.

 

Høj fleksibilitet

Netop nu er der brug for høj fleksibilitet. Derfor opstarter vi kurserne løbende - dvs. at du har mulighed for at påbegynde dit kursus inden for 1 hverdag efter tilmelding. En kursusdag svarer til ca. 7 timers effektiv uddannelse - svarende til en normal undervisningsdag på et kursushold. Med vores online kurser tilpasses tidspunktet for gennemførsel ift. den enkelte kursist, og undervejs er det muligt at følge med i hvor meget af kurset, der er gennemført.

 

Stor succes med fjernundervisning

På Aalborg Handelsskole har man i flere år kørt adskillige fjernundervisningsforløb med stor succes. Det gælder både enkeltfagskursister, akademifag og længere uddannelsesforløb. Alene sidste år gennemførte Aalborg Handelsskole over 1.800 online-eksamener i forbindelse med online-forløb.

- Vi har et professionelt setup, hvor der sættes fokus på den enkelte kursist. Samtidig er der altid mulighed for at søge råd og hjælp online hos vores undervisere. Lige nu har vi sat ekstra ressourcer ind, så vi er klar til at hjælpe de mange medarbejdere og virksomheder, der ønsker at tage en efteruddannelse, slutter Morten Lund Dam.

Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE