Toggle navigation
Handelsskole

Handelsskole

Vi udbyder ungdomsuddannelser (HHX, EUX og EUD), kurser og enkeltfag

Retningslinjer for Blå bog på HHX

Blaa-bog
3.g’ernes Blå Bog er en gammel tradition, hvor klassekammeraterne skriver små tekster om hinanden såsom karaktertræk, interesser og fremtidsplaner.
Her er nogle retningslinjer for, hvordan jeres Blå Bog bliver et værdifuldt minde om jeres tre år på Handelsgymnasiet.

Hav gymnasiets studie- og ordensregler, SHARE-værdier og disse retningslinjer med jer, så bogen bliver positiv og sjov – og ikke sårende, pinlig eller mobbende over for nogle af klassekammeraterne. Ord på skrift kan virke hårde og unuancerede, så sørg for at ingen føler sig krænket og hængt ud.

Vi henstiller til, at der ikke er udtalelser om ansatte ved Aalborg Handelsgymnasium i Blå Bog.

I skal i jeres klasse finde den form og det indhold, som I ønsker. Her er nogle tips og ideer til, hvordan I kan gribe det an:

  1. Diskuter, hvordan I får samlet indhold og historier sammen, og hvem der skriver om hver enkelt i klassen. A. Nedsæt et udvalg, der skriver om alle i klassen. B. Dan makkerskaber med 2, der skriver om 2 andre elever. C. Træk lod, så det bliver helt tilfældigt hvem der skriver om hvem
  2. Lav en skabelon: Hvad og hvor meget skriver vi om hinanden?
  3. Aftal hvilke kategorier I vil have med i bogen. Aftal f.eks. at ’bedste egenskab’ og ’Om 10 år’ skal indgå. På den måde sørger I for, at jeres Blå Bog handler om positive oplevelser og ikke kun pinlige eller negative episoder.
  4. Aftal også hvilke kategorier, som I ikke vil have med. Fravælg kategorier, som er udstillende, pinlige eller direkte mobbende. Husk at bogen også skal kunne læses af familie og venner, og skal kunne genopfriskes ved jeres 25 års jubilæum.
  5. Overvej og spørg evt. jeres undervisere, om en eller flere vil skrive et forord til jeres klasse.
  6. Diskuter om teksterne skal godkendes inden bogen bliver trykt. Godkendelsen kan enten være af hver enkelt eller en klassekammerat, som kender personen godt.

Praktisk:
Bliv på skolen et par timer for at skrive indholdet.

Måske har en af jer plads til hele klassen hjemme til kage og/eller pizza

Rigtig god fornøjelse med udarbejdelse af jeres Blå Bog!