Toggle navigation
Aalborg Handelsskole

Aalborg Handelsskole

Ny COOL uddannelse: Aalborg Handelsskole og Coolshop indgår samarbejde

7. februar 2023
Aalborg-Handelsskole-og-Coolshop_WEB


Kendskab til forretningsmodeller, salg, indkøb og ikke mindst et indblik i de mest cool produkter og nyeste brands. Det bliver snart virkelighed for op til 30 elever fra EUX Gymnasiet på Aalborg Handelsskole. Fra august 2023 indgår Aalborg Handelsskole og Coolshop et nyt banebrydende samarbejde, der giver udvalgte elever inden for detail- og handelsuddannelserne mulighed for at besøge og arbejde med konkrete opgaver, der relaterer sig til virksomheden.

- Ved at bygge bro mellem EUX Gymnasiet og Coolshop vil eleverne få et frisk indspark til den mere traditionelle undervisning, og de vil samtidig få et indblik i erhvervslivet set med en virksomheds briller. Der vil blive sat fokus på virkelighedsnære cases, og eleverne vil opleve, hvordan de teoretiske redskaber fra undervisningen kan bruges i praksis, fortæller Rikke Christoffersen, der er direktør på Aalborg Handelsskole.

Samarbejdet med Coolshop vil være helt unikt. Forløbet vil indeholde forskellige virksomhedsarrangementer og ekstra undervisningsforløb udover den almindelige undervisning. Eleverne vil bl.a. få såkaldte masterclasses, hvor der sættes fokus på emner som lederskab, arbejdskultur og high performance i teams – selvfølgelig med Coolshop som omdrejningspunkt. I flere fag vil Coolshop også indgå som en del af fagene, når fx emner som indkøb, salg, finans og logistik sættes på skoleskemaet. Endelig vil nogle af Coolshops mange netværksvirksomheder blive inddraget i forbindelse med virksomhedsbesøg, foredrag og lignende.

Udover de typiske handelsskolefag vil eleverne også blive undervist ekstra inden for sprog og kultur.

- Virksomheder efterspørger i dag gode sproglige kompetencer. Det gælder også hos Coolshop. Eleverne kan derfor glæde sig til særlige sprog- og studieophold som et led i uddannelsen – herunder sprogundervisning i Brighton og studietur til USA, fortæller Rikke Christoffersen.

Hos Coolshop er man også begejstret for det nye samarbejde, som rummer en masse muligheder for de unge:

- Det bliver helt unikt, og vi ser meget frem til det nye samarbejde med Aalborg Handelsskole. Der er enormt stor opbakning fra hele organisationen til at bidrage med ny og relevant viden samt uddanne de unge til fremtidens arbejdsmarked, fortæller CFO hos Coolshop, Peter Tuure og fortsætter:

- Detail- og handelsbranchen er i konstant forandring, og de seneste års udvikling har blot understreget vigtigheden i agile organisationer og omstillingsparate medarbejdere, der er klar til at gribe mulighederne, når de kommer. Med samarbejdet håber vi at kunne klæde eleverne rigtig godt på i moderne virksomhedsdrift – og give en række sunde Coolshop-værdier videre – så vi får nogle fantastisk dygtige og VILDERE medarbejdere ud på den anden side. Og så er der ingen tvivl om, at samarbejdet også vil give os et godt indblik i den unge generation, som vi helt sikkert også kan lære af.

For at komme i betragtning til Coolshop-klassen skal eleverne lave en motiveret ansøgning. Til gengæld venter der dem en masse ny viden, undervisning tættere på virkeligheden og en mulighed for at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Samarbejdet åbner nemlig op for, at nogle elever kan få tilbudt fritids- eller sæsonarbejde hos Coolshop. Derudover vil det være muligt at søge læreplads hos virksomheden, som i dag har elever ansat inden for både detail- og handelsuddannelserne.

- Mange virksomheder skriger på medarbejdere med kompetencer og uddannelser, der matcher det nutidige arbejdsmarked og virksomhedernes helt konkrete behov. Samarbejdet med Aalborg Handelsskole og Coolshop Masterclass bliver vores positive bidrag til et større match, slutter Peter Tuure.

Alle interesserede kan høre mere om den nye Coolshop Masterclass, når Aalborg Handelsskole holder et ekstraordinært Åbent Hus d. 28. februar 2023. Ansøgningsfristen for at søge ind på EUX Gymnasiet er den 13. marts og skal ske via optagelse.dk.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole

07 / 02 / 2023

Ny COOL uddannelse: Aalborg Handelsskole og Coolshop indgår samarbejde

Kendskab til forretningsmodeller, salg, indkøb og ikke mindst et indblik i de m...

LÆS MERE
13 / 12 / 2022

Fire elever fra Aalborg Handelsskole modtager hver legat på 20.000 kr.

Eleverne Ryan Christensen Nørgaard, Mads Lauenborg Kamstrup, Freja Frost Hjørri...

LÆS MERE
23 / 11 / 2022

Kan 225.000 kr. blive til 500.000 kr. på 3 måneder?

På fredag bliver alle 1.g-klasser på Handelsgymnasiet Aalborg i Turøgade stille...

LÆS MERE
21 / 11 / 2022

Elever fra Aalborg Handelsskole snupper nationalt mesterskab i entreprenørskab

Seks elever fra Center for Skoleoplæring ved Aalborg Handelsskole foretog tirsd...

LÆS MERE
20 / 11 / 2022

Identifikation af afgørende kompetencebehov for undervisere på erhvervsuddannelser

Formålet med RESET-projektet er at tilbyde brugbare løsninger til post-pandemis...

LÆS MERE
11 / 11 / 2022

Bæredygtige virksomheder i den digitale verden

I uge 44 var alle elever og ansatte på Strandvejen samlet til et oplæg med Thom...

LÆS MERE
12 / 10 / 2022

Verdensmålene ud i undervisningen

Tirsdag var omkring 60 undervisere fra fem nordjyske uddannelsesinstitutioner s...

LÆS MERE
09 / 08 / 2022

HHX hitter: forbereder skolestart for 663 nye elever

På Handelsgymnasiet Aalborg er forberedelserne til årets skolestart i fuld gang...

LÆS MERE
23 / 06 / 2022

Aalborg Handelsskole deltog i det 2. internationale RESET projektmøde

Den 23. juni 2022 deltog Aalborg Handelsskole i det 2. internationale RESET pro...

LÆS MERE
17 / 05 / 2022

Grethe Overby vinder særpris - Politikens Undervisningspris 2022

Grethe Overby, der til daglig underviser på EUD og EUX Business på Aalborg Hand...

LÆS MERE