Toggle navigation

Nordea-fonden støtter Aalborg Handelsskole med 1.207.000 kr.

23. januar 2024
AH-Nordea-fonden-WEB


Nye inspirerende læringsmiljøer, der simulerer virkelige arbejdsforhold. Klasselokaler, der indbyder til læring, fordybelse og gode sociale relationer. Lysstærke og energivenlige projektorer til skolens klasselokaler. Det er bare nogle af de tiltag, der nu søsættes på Aalborg Handelsskoles EUX Gymnasium og EUD Business. 

En bevilling fra Nordea-fondens Værkstedspulje på mere end 1,2 million betyder, at skolen kan realisere en række initiativer, der vil forbedre læringsmiljøet for skolens elever.

- Et godt læringsmiljø, hvor eleverne føler sig støttet, udfordret og inspireret har afgørende betydning for, at vores elever kan udvikle sig mest muligt. Derfor er vi også yderst taknemmelige for den støtte, som vi netop har fået via Nordea-fondens Værkstedspulje. Det giver os mulighed for at skabe en række attraktive og moderne miljøer med fokus på læring og sociale fællesskaber, fortæller Rikke Christoffersen, der er direktør for Aalborg Handelsskole.

Konkret betyder bevillingen, at man på Aalborg Handelsskole nu får mulighed for at indrette en række lokaler, så de understøtter den praksisorienterede undervisning, hvor elever kan udvikle på idéer og teorier i samspil med hinanden.

Moderne kontormiljø og mulighed for fordybelse

På Aalborg Handelsskole skal en del af pengene bruges til at omforme ét af skolens lokaler til et moderne kontormiljø, hvor der er mulighed for ro og fordybelse. Rummet, der er for elever i skoleoplæring, skal være med til at simulere virkelige arbejdsforhold, hvor eleverne lærer om ansvarlighed, professionel adfærd og tidshåndtering.

- På vores erhvervsuddannelser er det praksisnære i fokus. Ved at gøre hverdagen så virkelighedsnær som mulig, giver vi eleverne værktøjer til ikke blot at forstå, men også at anvende deres viden i virkelige situationer. Dermed forbereder vi dem på det arbejdsmarked, der er målet for eleverne i skoleoplæring, fortæller Rikke Christoffersen.

Udover et moderne kontormiljø, vil der også blive udviklet et detailværksted, hvor eleverne kan arbejde praktisk med butiksindretning, vareudstilling, salg og kundeoplevelser. Samtidig vil der blive indrettet flere områder med støjreducerende hytter og sofaer, hvor eleverne kan sidde i ro og arbejde.

Endelig vil skolens projektorer blive udskiftet med nye og bedre laser-projektorer, der både er støjreducerende og bruger mindre strøm. Hele projektet har fokus på ESG. Det vil sige, at der tages højde for miljø- og klimamæssige forhold, sociale forhold og endelig vil både elever og ansatte blive inddraget i processen.

- Igennem hele projektet indtænkes bæredygtighed, og som verdensmålsskole er det et vigtigt fokusområde for os. Det gælder både ift. at indtænke bæredygtige materialer, levetid, drift, mulighed for reparation, genbrug af nuværende inventar m.m., slutter Rikke Christoffersen.

Et samarbejde med Frederikshavn Handelsskole

Det var et stort ønske om at skabe bedre læringsmiljøer på både Frederikshavn Handelsskole og Aalborg Handelsskole, der bevirkede, at de to skoler i fællesskab udarbejdede ansøgningen til Nordea Fondens Værkstedspulje.

Ansøgningen, der fokuserer på 'Optimering af digitale og inkluderende læringsmiljøer', har opnået en samlet støtte på 1.344.209 kr., hvortil der bidrages med en egenfinansiering på 30 procent fra de to skoler.

I alt har Nordea Fonden modtaget 68 ansøgninger fra forskellige uddannelsesinstitutioner, og det fælles projekt mellem Frederikshavn Handelsskole og Aalborg Handelsskole er blevet udvalgt blandt ét de 30 projekter, der nu modtager støtte på i alt 100,5 millioner kroner.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole

30 / 01 / 2024

Over 40 virksomheder deltager i jobdating på Aalborg Handelsskole

I morgen deltager mere end 40 virksomheder i Aalborg Handelsskoles jobdating-ar...

LÆS MERE
23 / 01 / 2024

Nordea-fonden støtter Aalborg Handelsskole med 1.207.000 kr.

Nye inspirerende læringsmiljøer, der simulerer virkelige arbejdsforhold. Klasse...

LÆS MERE
05 / 12 / 2023

Fire elever fra Aalborg Handelsskole modtager legater

De fire elever Gustav Steen Michaelsen, Anders Enevold Bundgaard, Kasper Kjær J...

LÆS MERE
05 / 12 / 2023

Swipe med omtanke – elever skal lære om god digital adfærd

Selvom de unge i dag har fuldstændig styr på digitale begreber som like, swipe,...

LÆS MERE
17 / 11 / 2023

Vi sætter fokus på Mændenes Internationale Kampdag

I anledning af Mændenes Internationale Kampdag, der formelt set er søndag den 1...

LÆS MERE
14 / 11 / 2023

Klædt på til succes: nyt samarbejde mellem Shaping New Tomorrow og Aalborg Handelsskole

På Aalborg Handelsskoles EUX Gymnasium kan kommende elever se frem til en spænd...

LÆS MERE
30 / 10 / 2023

Fantastisk traineeoplevelse hos Blue Water Shipping

Nanna, Magnus og Sofie – alle fra 3.M i Turøgade – var i sidste uge i tre dages...

LÆS MERE
05 / 10 / 2023

Lærerne hyldes i dag på Aalborg Handelsskole

I dag er det FN’s internationale lærerdag, og det bliver fejret på alle Aalborg...

LÆS MERE
03 / 10 / 2023

Tidligere elev fortalte om marketing i praksis

Den virkelige verden kom helt ind i klasserummet, da GoTutor’s CEO besøgte Hand...

LÆS MERE
22 / 08 / 2023

Klasseværelset er rykket ind hos Coolshop

For 25 elever fra EUX Gymnasiet på Aalborg Handelsskole venter der onsdag en sæ...

LÆS MERE

Kontakt os

Kontakt Aalborg Handelsskole

Kontakt Aalborg Handelsskole på vores hovednummer tlf. 9936 4600 eller tag dire...

LÆS MERE