Toggle navigation
Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE

Kompetencer i entreprenørskab i fokus i Praktikcenter

5. november 2021

Selv om det måske ”kun” er et mindretal af eleverne på en erhvervsuddannelse, der ender som selvstændige med egen virksomhed, spiller kompetencer inden for entreprenørskab absolut en rolle og er i fokus de kommende uger, når elever fra PraktikCenter Aalborg Handelsskoles kaster sig over at høste kompetencer inden for netop entreprenørskab.
 
I PraktikCenter Aalborg Handelsskole uddanner man både detail-, handels- og kontorelever (som er omfattet af uddannelsesgarantien, red.). Ifølge virksomhedskoordinator Peter Karstrøm Vagning, der er primus motor i forløbet, giver netop kompetencer i forhold til entreprenørskab værdifulde kompetencer, som den enkelte elev kan trække på senere i sit arbejdsliv. 
 
Han fremhæver således, at kompetencer i forhold til f.eks. idégenerering, innovativ tilgang, fleksibilitet og orientering mod problemløsning og handling, er kompetencer som de fleste arbejdsgivere i dag efterspørger hos en medarbejder.
 
I forløbet vil eleverne sammen i grupper med 3 – 4 kolleger arbejde med entreprenørskab lige fra den løse idé til et flyvefærdigt koncept for en virksomhed.
 
”Der er tale om et ugeforløb, og på forløbets sidste dag vil der være indlagt en pitch (salgstale/kort præsentation, red.), hvor hver gruppe præsenterer sin virksomhed for eksterne bedømmere. Det handler ikke om, at man skal bedømmes og vurderes ud fra den traditionelle karakterskala, og om man er entreprenør til 02 eller 10 i karakter”, forklarer Peter Karstrøm Vagning fra PraktikCenter Aalborg Handelsskole.
 
”Det handler i høj grad om samspil med erhvervslivet i forhold til at give værdifuldt og relevant feedback og feedforward til det arbejde, som gruppen har udført. Vi har derfor allieret os med forskellige erhvervsfolk, som med deres forskellige og kompetente indgangsvinkler netop formår at bidrage med værdifulde og relevante input”, slutter Peter Karstrøm Vagning.
 
Forløbet med vægt på kompetencer inden for entreprenørskab bliver i øvrigt afviklet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og til grund for forløbet ligger fondens nye Kickstart Programme, der netop har til formål at bibringe deltagerne kompetencer inden for entreprenørskab. Læs mere om programmet på kickstart.ffe-ye.dk.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole
Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE