Toggle navigation
Fjernundervisning

Fjernundervisning

Tag et kursus eller uddannelse, når du har tid.

FAQ om fjernundervisning

Få svar på en række spørgsmål, som vi typisk modtager vedrørende vores kurser, uddannelser og enkeltfag via fjernundervisning.

Hvad er fjernundervisning?

Fjernundervisning er en undervisningsmetode, hvor du som elev eller kursist kan deltage i kurser og uddannelser online via digitale platforme. Det giver dig mulighed for at lære på afstand, uden at du skal møde fysisk op på et undervisningssted. 

Fjernundervisning giver desuden mulighed for, at du kan følge kurser og uddannelser på lige netop de tidspunkter, der passer dig bedst. 

Hvordan foregår fjernundervisning?

Vores online forløb vil være forskellige afhængig af kursernes/uddannelsernes indhold.  Uanset hvilket forløb du vælger, vil du dog finde al vores undervisningsmateriale online. 

Ved nogle fag/uddannelser skal du muligvis deltage i nogle onlinemøder i løbet af dit forløb. Disse møder bliver som regel optaget, så du har mulighed for at se/gense dem på et senere tidspunkt. Selve undervisningsformen på vores onlineforløb kan være en blanding af selvstudium, webinarer, enkeltmandsundervisning, gruppearbejde m.m. Det afhænger bl.a. af fagets/uddannelsens emner og indhold. 

Du har som sådan ikke mødepligt på et fjernstudium, da alle ikke arbejder på samme tid. Derimod er der afleveringspligt - det vil sige, at der er afleveringer med deadline på samme måde, som hvis du deltog i almindelig undervisning. 

Læs mere om, hvordan fjernundervisningen foregår >

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer, at du er studieaktiv. Da det er et online forløb og du dermed ikke skal møde op, kræver det meget ansvar og selvdisciplin af dig. Du skal være aktiv, så både du og din underviser har mulighed for at følge din fremgang i det enkelte fag. Du kan læse mere under de enkelte forløb.

Er der forskel på niveauet?

Du opnår det samme niveau ved fjernundervisning som ved alm. hold/klasseundervisning. 

Hvordan får jeg svar på mine spørgsmål?

Sidder du med spørgsmål til dine opgaver, har du altid mulighed for at kontakte din underviser via vores læringsplatform. Din underviser vil typisk svare dig indenfor 24 timer på hverdage.

Hvordan foregår eksamen?

Mundtlige eksamener kan du tage enten online eller ved fysisk fremmøde på Aalborg Handelsskole. De skriftlige eksamener foregår altid ved fysisk fremmøde på Aalborg Handelsskole.

Bor du i udlandet, mens du læser, har du mulighed for at afholde din skriftlige eksamen på en dansk ambassade eller dansk konsulat. Den skriftlige eksamen skal følge dansk tid.

Er fjernundervisning SU berettiget?

Flere af vores længerevarende onlineuddannelser er SU berettiget (hvis du er inden for målgruppen). 

Læs nærmere om deltagerbetaling, mulighed for SU m.m. under de enkelte forløb eller kontakt en studievejleder. 

Hvilket computerudstyr skal jeg have?

Du skal have et headset med mikrofon samt et webkamera til din computer og selvfølgelig en god internetforbindelse. 
Studievejledere - online forløb
Nana Sigsgaard
Nana Sigsgaard
Studievejleder
Telefontid: kl. 8.00-10.00
Tina Overvad Skoust Lassen
Tina Overvad Skoust Lassen
Studievejleder
Telefontid: kl. 8.00-10.00