Toggle navigation

EUX-uddannelsen hitter på Aalborg Handelsskole

20. april 2023
EUX-elever-AH-web


Aalborg Handelsskole har i år oplevet det bedste søgetal til deres EUX-uddannelse siden 2016. Mens landets erhvervsskoler generelt har oplevet et fald i ansøgertallet fra grundskolen til erhvervsuddannelserne, har Aalborg Handelsskole formået at vende udviklingen med en stigning på 16% flere tilmeldte elever sammenlignet med sidste år.


EUX-uddannelsen er en populær erhvervsuddannelse, der bl.a. uddanner elever inden for kontor-, handels- og butiksverdenen. Uddannelsen er især attraktiv for unge, der ønsker at kombinere en praktisk uddannelse med en gymnasial uddannelse. Og i år er ingen undtagelse, hvor Aalborg Handelsskole har oplevet en stor interesse for uddannelsen. Dette til trods for et faldende elevgrundlag i regionen, der ellers ville betyde færre ansøgere.

Ifølge direktør på Aalborg Handelsskole, Rikke Christoffersen, kan der være flere årsager til den stigende interesse:

- En af grundene kan skyldes, at virksomhederne efterspørger brede kompetencer. Med vores EUX-uddannelse får de unge både en praktisk og teoretisk uddannelse, hvilket gør dem mere attraktive på arbejdsmarkedet, fortæller Rikke og fortsætter:

- En anden årsag kan være, at EUX Gymnasiet er blevet mere synligt og kendt blandt de unge og deres forældre. Flere erhvervsskoler har sat ekstra fokus på EUX-uddannelsen og de fordele, den giver. Samtidig er EUX-uddannelsen den ungdomsuddannelse, der åbner flest døre hurtigst.  

På Aalborg Handelsskole har man desuden igangsæt en række nye spændende initiativer målrettet nye elever.

- I år har vi fx indgået et unikt samarbejde med Coolshop, som giver kommende elever mulighed for at få et tæt samarbejde med én af Danmarks førende virksomheder inden for handel og salg. Dermed bliver undervisningen endnu mere virkelighedsnært – noget som eleverne prioriterer højt. Dette samarbejde har helt sikkert også betydet en øget interesse for uddannelsen. Det er et virkeligt spændende og stærkt tilbud til eleverne, slutter Rikke Christoffersen.

Også på Aalborg Handelsskoles øvrige erhvervsrettede uddannelser – EUD Business og EUS5 (for studenter) – opleves der lige nu fremgang. Udviklingen er særdeles positiv for Aalborg Handelsskole, og for de elever, der vælger uddannelserne. Mange virksomheder efterspørger lige nu i stor stil elever til lærepladser, så mulighederne er mange for de unge inden for de brancher, vi uddanner til.

Alene i Nordjylland forventes der at mangle 5.000 faglærte om bare tre år. Derfor er det ekstra vigtigt at få vendt udviklingen, da mange af landets erhvervsskoler lige nu oplever en nedadgående aktivitet. Sammenlignet med 2022 har der været et generelt fald i ansøgertallet til landets erhvervsuddannelser på ca. 6 %.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole

20 / 04 / 2023

EUX-uddannelsen hitter på Aalborg Handelsskole

Aalborg Handelsskole har i år oplevet det bedste søgetal til deres EUX-uddannel...

LÆS MERE
07 / 02 / 2023

Ny COOL uddannelse: Aalborg Handelsskole og Coolshop indgår samarbejde

Kendskab til forretningsmodeller, salg, indkøb og ikke mindst et indblik i de m...

LÆS MERE
21 / 11 / 2022

Elever fra Aalborg Handelsskole snupper nationalt mesterskab i entreprenørskab

Seks elever fra Center for Skoleoplæring ved Aalborg Handelsskole foretog tirsd...

LÆS MERE
20 / 11 / 2022

Identifikation af afgørende kompetencebehov for undervisere på erhvervsuddannelser

Formålet med RESET-projektet er at tilbyde brugbare løsninger til post-pandemis...

LÆS MERE
23 / 06 / 2022

Aalborg Handelsskole deltog i det 2. internationale RESET projektmøde

Den 23. juni 2022 deltog Aalborg Handelsskole i det 2. internationale RESET pro...

LÆS MERE
11 / 05 / 2022

Praktik i udlandet (PIU) skifter navn til Oplæring i udlandet

Hvert år drager flere elever fra Aalborg Handelsskole til en virksomhed i udlan...

LÆS MERE

Kontakt os

Kontakt Aalborg Handelsskole

Kontakt Aalborg Handelsskole på vores hovednummer tlf. 9936 4600 eller tag dire...

LÆS MERE