Toggle navigation

Handelsuddannelser

_A7A1606
Brænder du for at arbejde med andre virksomheder, når det gælder indkøb, salg, personaleadministration, handel på tværs af grænser, ekspedition, markedsføring, forhandling, varetransport m.m., så er handel som uddannelsesretning lige noget for dig.

På handelsuddannelsen kommer du til at arbejde på B2B-markedet, hvor virksomheder handler med andre virksomheder. Du kommer til at arbejde bredt og med både små og store virksomheder afhængig af, hvilken type virksomhed du får elevplads i.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om handel med varer i store partier, og du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. En vigtig del af arbejdet går ud på at forhandle en god pris, så varen kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter samt at indkøbe varerne i passende mængder.
 
Inden for handelsuddannelserne kan du specialiserer dig inden for:

Bliv optaget på Handelsuddannelsen

Lyder en handelsuddannelse også som noget for dig? Du kan blive handelselev, hvis du har afsluttet én af nedenstående uddannelser:

Inden du kan begynde på hovedforløbet i dit handelsspeciale skal du have underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed. Du kan få hjælp til at finde en virksomhed hos vores praktikkonsulenter

Som udgangspunkt kan du begynde, hvis du har gennemført ét af ovenstående forløb. Du skal dog være opmærksom på, at de enkelte handelsuddannelser også indeholder krav ift., hvilke fag du skal have bestået inden optagelse. Læs mere om adgangskravene under de enkelte handelsuddannelser.