Handelsuddannelser

Brænder du for at arbejde med andre virksomheder, når det gælder indkøb, salg, personaleadministration, handel på tværs af grænser, ekspedition, markedsføring, forhandling, varetransport m.m., så er handel som uddannelsesretning lige noget for dig.

På handelsuddannelsen kommer du til at arbejde på B2B-markedet, hvor virksomheder handler med andre virksomheder. Du kommer til at arbejde bredt og med både små og store virksomheder afhængig af, hvilken type virksomhed du får elevplads i.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om handel med varer i store partier, og du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. En vigtig del af arbejdet går ud på at forhandle en god pris, så varen kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter samt at indkøbe varerne i passende mængder.
 
Inden for handelsuddannelserne kan du specialiserer dig inden for:

Bliv optaget på en Handelsuddannelse

Du kan som udgangspunkt blive optaget på hovedforløbets handelsuddannelser, hvis du opfylder én af nedenstående krav og samtidig har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed:

  • have afsluttet GF2 på EUD Business
  • have afsluttet GF2/studieåret på EUX Business
  • være student fra Handelsgymnasiet - HHX
  • være student fra stx, htx eller hf og have afsluttet et EUS 5 ugers forløb
  • være elev over 25 år og have fået foretaget en realkompetencevurdering ift. adgangskravene for det enkelte speciale

Som udgangspunkt kan du begynde, hvis du har gennemført ét af ovenstående forløb. Du skal dog være opmærksom på, at de enkelte handelsuddannelser også indeholder krav ift., hvilke fag du skal have bestået inden optagelse. Læs mere om adgangskravene under de enkelte handelsuddannelser.