Toggle navigation
Økonomi- og regnskabskurser

Økonomi- og regnskabskurser

Få styr på tal og økonomi med et regnskabskursus

Daglig bogføring - grundlæggende
Se kurser / forløb
Daglig bogføring - udvidet
Se kurser / forløb
Regnskabsafslutning / årsafslutning
Se kurser / forløb

Alle kurser i økonomi og regnskab

Daglig bogføring - grundlæggende
Daglig bogføring - udvidet
Køb og salg
Regnskabsafslutning / årsafslutning

Regnskabskurser og kurser i økonomi

En stærk og driftsikker økonomi- og regnskabsføring er vigtig for enhver virksomhed. Derfor tilbyder vi målrettede økonomikurser inden for regnskab, bogføring, budgettering, årsrapporter, økonomistyring m.m.
ah2018_1115

Få styr på tal og økonomi med et regnskabskursus

Som medarbejder med ansvar for virksomhedens økonomi er det afgørende, at du har stærke kompetencer i regnskab og bogføring. Lær at navigere i regnskabsjunglen og bliv ekspert i årsregnskaber, fradrag og faste udgifter.

Vi tilbyder både grundlæggende kurser i regnskab samt undervisning i mere specifikke emner som fx debit/kredit, afstemninger og årsregnskab. Et kursus i bogføring og økonomi er oplagt for dig, der ønsker at blive opdateret på nye økonomiværktøjer eller de nye regler og formelle krav, der kan komme på området.

Varigheden af vores regnskabskurser spænder lige fra få dage til længerevarende forløb over flere uger. Eksempler på emner der gennemgås er:

  • Grundlæggende regnskab og regnskabsforståelse
  • Årsregnskaber
  • Debitor, kreditor
  • Grundlæggende bogholderi / udvidet bogholderi
  • Nøgletal
  • Økonomistyringsprogram – Microsoft Dynamics 365 Business Central

Bogføring og regnskab for både nybegyndere og erfarne

På vores kurser i økonomi og regnskab lærer du og dine kolleger hurtigt at blive talknusere.

Kurserne henvender sig til alle, der gerne vil lære mere om regnskab og økonomi. Uanset om du er nybegynder inden for faget eller til daglig sidder som bogholder, controller eller lign., så har vi relevante kurser med fokus på virksomhedens bilag, regnskab, momsopgørelse, lønbogføring m.m.

Vi har også mulighed for at sammensætte et økonomikursus, der netop matcher ønskerne i din virksomhed. Her vil vi tage udgangspunkt i emner, som er relevante for netop jer.

Microsoft Dynamics 365 Business Central - lær at bruge et regnskabsprogram

På flere af kurserne anvendes Microsoft Dynamics 365 Business Central, så du bliver i stand til at anvende et moderne IT-økonomistyringsprogram. 

Akademifag inden for økonomi

Ønsker du at tage en akademiuddannelse inden for økonomi, tilbyder vi desuden fag fra akademiuddannelsen inden for økonomi og ressourcestyring. Fagene udbydes i samarbejde med UCN act2learn.

Kontakt os
Camilla Bach
Camilla Bach
Kursussekretær
Kristina Damborg Lundsgaard
Kristina Damborg Lundsgaard
Kursussekretær
Maria Rytter Dolbak
Maria Rytter Dolbak
Kursussekretær

FAQ om kurser / efteruddannelse

Har du også et stort ønske om at efteruddanne dig? Efteruddannelse er en vigtig faktor, hvis du ønsker at udvikle dine kompetencer på arbejdspladsen eller forbedre dine muligheder for at finde nye jobmuligheder. De fleste overenskomster indeholder bestemmelser, der giver dig ret til to ugers selvvalgt uddannelse om året. Udover dette er der også mulighed for uddannelse i forbindelse med opsigelser.
 
AMU-kurser er rettet mod en lang række faglige områder, og kurserne varer typisk fra en dag til seks uger. Det er også muligt at kombinere flere AMU-kurser for at skræddersy en uddannelse, der passer til dine specifikke behov og arbejdssituation. AMU-kurserne kan både tages på egen hånd eller som en del af et større uddannelsesforløb, og kan være en god måde at tilegne sig ny viden og færdigheder, som kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. Derudover kan AMU-kurser også være en værdifuld måde at udvide dit netværk og møde andre fagfolk inden for dit felt.
Et AMU-kursus står for ’ArbejdsMarkedsUddannelse’ og er et kursus målrettet primært faglærte og ufaglærte personer, der er i beskæftigelse samt ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Alle har dog mulighed for at deltage på et AMU-kursus, men der ydes kun tilskud til kurset for de personer, der er i AMU-målgruppen. Samtidig kan din arbejdsgiver søge løntabsgodtgørelse i den tid, du er på kursus.

AMU-kurser er kortvarige kurser, der typisk varer 1-4 dage, og som er målrettet specifikke faglige områder eller brancher. Kurserne kan tage udgangspunkt i både teori og praksis og giver deltagerne mulighed for at opdatere deres kompetencer og kvalifikationer inden for deres arbejdsområde.

Formålet med AMU-kurser er at styrke den enkeltes faglige kompetencer og samtidig øge produktiviteten og kvaliteten på arbejdspladsen. AMU-kurser er tilskudsberettigede og derfor er deltagerbetalingen lav for deltagere i AMU-målgruppen.
AMU-kurser er for alle, og alle kan deltage. Prisen er dog forskellig afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. For at kunne få tilskud til kurserne, skal du være i AMU-målgruppen:

AMU-målgruppen
  • Ufaglært: Arbejder du ufaglært eller er du uden uddannelse, vil du være i AMU-målgruppen
  • Faglært: Har du en erhvervsuddannelse inden for et bestemt erhverv – fx kontorassistent, ekspedient, smed, frisør etc., så er du i AMU-målgruppen
  • Videregående uddannelse: Generelt kan personer med en videregående uddannelse ikke få tilskud til AMU-kurser. Der er dog en undtagelse for dig, der har en videregående uddannelse, men som ikke har brugt den inden for de seneste fem år.
AMU-kurser er målrettet alle aldersgrupper, hvilket giver både unge og voksne mulighed for at forbedre deres arbejdskompetencer. Mange virksomheder er opmærksomme på vigtigheden af løbende efteruddannelse og kan indgå individuelle aftaler med deres medarbejdere for at sikre, at de har de nødvendige kompetencer til at imødekomme virksomhedens behov.
På Aalborg Handelsskole udbydes to forskellige slags kurser – AMU kurser (tilskudsberettiget) samt kurser uden tilskud.

Prisen på et AMU-kursus varierer afhængig af kursets varighed og indhold. Er du i AMU-målgruppen er prisen pr. kursusdag 134 – 200 kr. Der kan desuden søges om VEU-godtgørelse til din arbejdsplads for de dage, hvor du er på kursus. Er du uden for AMU-målgruppen vil prisen typisk være ca. 700 - 900 kr. pr. kursusdag.

På vores øvrige kurser ydes der ikke tilskud. Her er kursusprisen typisk ca. 2.000 kr. pr. dag.

Du finder de aktuelle deltagerpriser under hvert enkelt kursus.
Under hvert kursus finder du en tilmeldingsknap ud for den dato, hvor kurset foregår. Selve tilmeldingen vil være forskellig afhængig af, om der er tale om et AMU-kursus eller et af vores øvrige kurser.

AMU-kurser
Alle tilmeldinger til AMU-kurser foregår via hjemmesiden voksenuddannelse.dk.

Når du har fundet et kursus via vores hjemmeside, vil du blive omdirigeret til voksenuddannelse.dk. Her skal du logge ind med MitID for at fuldføre tilmeldingen. Skal din virksomhed betale for kurset, skal du have virksomhedens CVR-nummer klar.

Er du ledig kan du ikke tilmelde dig digitalt, men skal kontakte dit jobcenter for tilmelding til kurser.

Øvrige kurser
Vores øvrige kurser kan tilmeldes direkte via vores hjemmeside, hvor du udfylder en formular med alle dine kontaktoplysninger.
VEU-godtgørelse er en tilskudsordning, som kan give økonomisk støtte i forbindelse med efteruddannelse eller opkvalificering. Når du deltager i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, kan du få VEU-godtgørelse, hvis du ikke får løn, mens du er på kursus. Hvis du får løn, er det din arbejdsgiver, der kan få godtgørelsen.

Du skal ansøge om VEU-godtgørelse, når du tilmelder dig et AMU-kursus. Dette trin udføres som det sidste trin i tilmeldingsprocessen på voksenuddannelse.dk.

Fik du ikke søgt om VEU-godtgørelse ved tilmelding, kan du logge ind på voksenuddannelse.dk igen. Her finder du "Mit overblik" i øverste højre hjørne, hvor du kan søge om VEU-godtgørelse til det kursus, du har tilmeldt dig.

VEU-satsen i 2024 er på 940 kr. pr. dag.