Toggle navigation
EUD Business

EUD Business

Uddannelser inden for handel og butik. Søg optagelse

Købmand for en dag (innovationsdag)

Eleverne vil på forløbet ’Købmand for en dag’ stifte bekendtskab med en række nye fagområder såsom innovation, privatøkonomi, indkøb, købmandskab, markedsføring m.m.
ah2018_523(2)

‘Købmand for en dag’ er en spændende innovationsdag, som tilbydes 8. klassetrin i grundskolen.

Her skal eleverne i grupper finde navn og slogan til en nystartet virksomhed, de skal tegne logo, lave plakater og besætte stillingerne som henholdsvis salgs-, innovations-, markedsførings- og økonomidirektør. De skal udtænke et nyt produkt og markedsføringen af samme, de skal udforme en reklame og lave gode salgstaler. Kort sagt en masse spændende opgaver, som tager udgangspunkt i det at opstarte egen virksomhed. Eleverne får hele tiden nye deadlines ift. de nye opgaver, som selvfølgelig skal overholdes.

Efter hver enkeltopgave uddeles der point, som påvirker aktiekursen i virksomheden, og eleverne kan på den måde følge med i, hvor godt de klarer sig sammenlignet med de andre virksomheder i klassen.

Pædagogiske overvejelser

Målet med ‘Købmand for en dag’ er at præsentere eleverne for en sjov og anderledes undervisning, hvor der sættes skub i de kreative tanker og gode idéer.

Over 50 grundskoler har allerede stiftet bekendtskab med ‘Købmand for en dag’, som nu har kørt i 6 år. Det er et attraktivt tilbud, hvis man vil prøve kræfter med livet som iværksætter samt have indsigt i de fag, som man kan møde på Aalborg Handelsskole.

Målgruppe

For 8. klasse

Forløbets varighed

Forløbet afholdes tirsdage og varer ca. 6 timer (kl. 8.10 – 14.10)

Sted

Købmand for en dag foregår på egen skole.
Download
Kontakt os
Kontaktperson - grundskoleaktiviteter på EUD/EUX
Lars Møller
Lars Møller
Handelslærer