Toggle navigation
Handelsskole

Handelsskole

Vi udbyder ungdomsuddannelser (HHX, EUX og EUD), kurser og enkeltfag

Flere lærepladser til elever på Digital Handel specialet

AUB_(1)
Et projekt der skal skaffe flere lærepladser til elever, der har valgt uddannelsesretningen Digital Handel. Denne uddannelse er relativt ny, og mange virksomheder kender den ikke.

Projektperiode

1. juni 2023 – 31. maj 2024

Projektpartnere

Aarhus Business College (projektholder), Aalborg Handelsskole, EUC Nordvest, Herningsholm, IBC, Mercantec, Niels Brock, Skive College, Tietgen, U/Nord, UC Holstebro og ZBC.

Projektbudget

1.200.000 kr.
Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) 100%
Egenfinansiering 0%
 

Projektmål og målgruppe

Det er projektets formål, at der skal indgås flere uddannelsesaftaler mellem Digital Handel elever og virksomheder. Digital Handel uddannelsen er stadig i sin spæde start, og der er brug for at hjælpe elever og virksomheder med at finde hinanden. Derfor skal de deltagende skolers virksomhedskonsulenter kompetenceudvikles, så de er solidt rustet til at informere virksomheder om, hvad uddannelsen kan, og hvordan der allerede nu er stort potentiale i at ansætte en Digital Handel elev. Helt praktisk vil der blive booket møder med en lang række relevante virksomheder, og det er herefter målet, at hver deltagende skole skal have indgået 10 uddannelsesaftaler, når projektet slutter. 
 
På den korte bane er projektets målgruppe de deltagende skolers virksomhedskonsulenter, og på den lange bane er det elever og virksomheder.
 

Projektaktiviteter

1. Kompetenceudvikling af virksomhedskonsulenter.

2. Afvikling af møder med relevante virksomheder, der med fordel ville kunne ansætte en Digital Handel elev.  

3. Løbende videndeling mellem de deltagende skolers virksomhedskonsulenter.