Toggle navigation
Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE

Aalborg Handelsskole flager for Pride

11. august 2021

København har vundet værtskabet for WorldPride 2021, der løber af stablen d. 12. – 22. august. I den anledning vil Aalborg Handelsskole markere begivenheden ved at flage med det kendte regnbueflag på alle skolens afdelinger.
 
- Vi hejser regnbueflaget den 12. og 13. august på alle skolens fire afdelinger. Vores håb er, at flaget vil give anledning til en masse spørgsmål og gode drøftelser i klasserne og undervisningen omkring, hvordan vi bedst sikrer, at alle oplever en god skole med plads til alle, fortæller Rikke Christoffersen, der er direktør på Aalborg Handelsskole.
 
På skolen såvel som i samfundet er det vigtigt, at ingen møder diskrimination – det gælder uanset om det drejer sig om seksuel orientering, køn, hudfarve eller noget helt fjerde.
 
- Som skole og uddannelsesinstitution har vi et særligt ansvar for at sikre, at alle bliver mødt lige – og alle oplever en god og indholdsrig skoledag uden diskrimination. Her er og skal være plads til alle.  Det er en rigtig vigtig drøftelse at få taget med eleverne, fortæller Rikke Christoffersen.
 
Hos flere undervisere er der stor begejstring for det nye tiltag, og flere vil benytte lejligheden til at inddrage det i undervisningen.
 
- Jeg glæder mig over, at vi som skole aktivt signalerer, at vi hylder diversitet. Det er så vigtigt, at vi som undervisere og skole ikke kun fokuserer på de faglige mål, men også de såkaldte ”soft skills”.  At vi kan sende nogle unge mennesker ud i verden efter endt uddannelse, som er åbensindede, rummelige og tolerante i deres syn på andre mennesker uanset race, køn, seksualitet eller religion er nok vores vigtigste opgave. Ved at flage med regnbueflaget viser vi de unge mennesker, at her er mennesket i centrum, fortæller Malou Kjærgaard Christensen, der er lektor på Handelsgymnasiet.
 
Malou suppleres af sin kollega Gitte Beck-Holtebo, der også er lektor på Handelsgymnasiet:
 
- Det er vigtigt, at vi hejser regnbueflaget, fordi vi på den måde viser vores elever, at lighed og respekt er vigtige værdier for os på skolen, og at alle er velkommen hos os. I undervisningen arbejder vi bl.a. med virksomheders CSR, og her kunne det også være relevant at inddrage emnet. Kendte virksomheder som Nike, Dr. Martens og Absolut Vodka har alle benyttet regnbueflaget på nogle af deres produkter, fortæller Gitte Beck-Holtebo.
 
På Aalborg Handelsskole glæder direktør Rikke Christoffersen sig til at iværksætte tiltaget, og ikke mindst til at følge elevernes interesse.
 
- Både bevidst og ubevidst sker det, at nogle elever oplever, at de bliver udsat for diskrimination. Vi har et ansvar for at gøre eleverne opmærksomme på, at det indimellem er små ting, andre kan opleve som diskriminerende – og at det er vigtigt, at vi alle er åbne og imødekommende i vores dagligdag, slutter Rikke Christoffersen.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole
Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE