Toggle navigation
Få hjælp til at finde læreplads

Få hjælp til at finde læreplads

Du kan få hjælp til at finde lærepladser, skrive ansøgninger m.m. hos skolens virksomhedskonsulenter. Kontakt en konsulent

Bliv klar til læreplads

Oplev en verden af muligheder med en uddannelse på Aalborg Handelsskole! Vi giver dig chancen for at specialisere dig inden for dit drømmejobområde inden for kontor, handel, butik eller event. Her kan du vælge mellem flere forskellige specialeretninger, som giver dig mulighed for at specialisere dig inden for det jobområde, du finder mest interessant.
EUD eller EUX - uanset hvilken uddannelse du vælger, får du to års læretid i en virksomhed, hvor du får mulighed for at udvikle dig og få praktisk erfaring. Med en læreplads kan du få en konkret føling med din kommende karriere, og dermed give dig selv de bedste forudsætninger for at lande dit drømmejob senere hen.

Tag springet og bliv en del af vores ambitiøse studiemiljø, hvor du vil blive udfordret og udviklet på alle planer. Med en uddannelse og læreplads inden for kontor, handel, butik eller event hos Aalborg Handelsskole åbner du op for en verden af muligheder. Her får du efterspurgte færdigheder og erfaringer, som vil gøre dig attraktiv på jobmarkedet.

Butik

Convenience
Digital Handel B2C
Salgsassistent
Blomsterdekoratør
Dekoratør/visual merchandiser

Se butiksuddannelser

Handel

Digital Handel B2B
Handelsassistent, salg
Indkøbsassistent
Logistikassistent


Se handelsuddannelser

Kontor

Administration
Advokatsekretær
Offentlig administration
Revision
Spedition og shipping
Økonomi

Se kontoruddannelser

Få hjælp til at finde læreplads

Når du har afsluttet grundforløbet, er du klar til at fortsætte på hovedforløbe...

LÆS MERE

Center for Skoleoplæring

Aalborg Handelsskoles oplæringcenter er for dig, der har afsluttet dit grundfor...

LÆS MERE

Ansættelse af elever - læreplads

Som virksomhed kan I sidde med en række spørgsmål om ansættelse af elever. Skol...

LÆS MERE

Find ledige lærepladser

Mangler du en læreplads? Klik ind og se ledige lærepladser.

Find lærepladser >FAQ om lærepladser

Inden for kontor-, handels- og butiksuddannelserne udgør læretiden den sidste del af uddannelsen, og dette forløb varer som regel 2 år. Her skal du arbejde i en virksomhed, hvor du får mulighed for at få masser af praktisk erfaring.

Når du er i lære, vil du arbejde på fuld tid i en virksomhed eller organisation, og jobbet som lærling/elev er lønnet under hele perioden. Formålet med en læreplads er at give dig mulighed for at opnå praktisk erfaring og træning inden for et erhverv og dermed forbedre dine færdigheder og karrieremuligheder.

Din læretid afsluttes med en fagprøve, som efterfølgende bedømmes. Herefter er du udlært.
På Aalborg Handelsskole tilbyder vi 4 forskellige uddannelser/specialeretninger på hovedforløbet.

Hovedforløbet er struktureret således, at du dels arbejder ude hos virksomheden og dels er på skoleophold, således du både får den teoretiske viden samt mulighed for at koble denne til praktisk erfaring.

Vi tilbyder specialeretninger inden for:
  • Butiksuddannelser
  • Handelsuddannelser
  • Kontoruddannelser
Uanset hvilken specialeretning du vælger, garanterer vi kompetente og kreative undervisere, der selv kommer med en masse praktisk erfaring og dermed ved, hvordan og hvorhen brancherne bevæger sig.
Du kan begynde på hovedforløbet og dermed din læretid, når du har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed. Uddannelsesmæssigt skal du desuden opfylde ét af følgende krav:

  • Gennemført et grundforløb på EUD eller EUX 
  • Gennemført og bestået et 5 ugers EUS-forløb (for studenter fra STX, HF og HTX). 
  • Gennemført en HHX-uddannelse
Er du over 25 år skal du have lavet en realkompetencevurdering – her vurderes dine kompetencer ift. tidligere uddannelse og erhvervserfaring.

Endelig har du mulighed for at gå i lære via Ny Mesterlære-ordning - dette forløb er målrettet dig, der lærer nemmest via praktiske opgaver.
At søge læreplads kan være en spændende proces. Først skal du overveje, hvilken uddannelse du ønsker at tage en læreplads inden for. Dernæst skal du undersøge de virksomheder, der tilbyder lærepladser inden for din ønskede branche. Du kan få hjælp til dette af skolens virksomhedskonsulenter, som har et stort netværk til mange virksomheder.

Når du har fundet en virksomhed, skal du sende en god og relevant ansøgning, der beskriver, hvorfor du er interesseret i at tage en læreplads inden for den pågældende branche og uddannelse. Din ansøgning skal fremhæve dine styrker og færdigheder og vise, hvorfor du vil være en god kandidat til lærepladsen.

Husk på, at det kan tage tid at finde den rigtige læreplads, og det kan være nødvendigt at sende flere ansøgninger, inden du finder den helt rigtige læreplads for dig.
Når du er i lære i en virksomhed, skal du indimellem på en række korte skoleophold, hvor du bliver undervist i de emner, der relaterer sig til dit uddannelsesområde. Her kan du sammen med din oplæringsvirksomhed vælge hvilke fag, der er relevante for dig, og som dermed skal indgå i din uddannelse.

Alle undervisere har god praktisk erfaring med den branche, du uddanner dig inden for, ligesom de også holder tæt kontakt til de virksomheder, der har elever på handelsskolen.
Inden for hvert speciale findes en række spændende valgfag. Disse valgfag skal sikre, at du kan specialisere dig inden for emneområder, som du er ekstra interesseret i.

Valgfagene skal være med til at sikre, at du klædes godt på til en spændende karriere inden for den uddannelse/specialeretning, du drømmer om. Det er forskelligt, hvor mange valgfag du har mulighed for at tage inden for specialeretningerne. Hvert valgfag strækker sig typisk over 5 dage pr. fag.
En erhvervsuddannelse afsluttes med en fagprøve. Fagprøven er et afsluttende projekt, der skal koble den teoretiske og den praktiske del af uddannelsen sammen. Eleven skal i samarbejde med sin virksomhed finde en opgave inden for et afgrænset område i virksomheden, som de skal arbejde med i deres opgave.  

Fagprøven består af en skriftlig projektrapport, som også skal bedømmes ved en mundtlig eksamen. Fagprøven giver eleverne mulighed for at vise deres viden, færdigheder og kompetencer inden for det fagområde, som de har valgt at specialisere sig inden for. 

Fagprøven skal udarbejdes i løbet af det sidste halve år af hovedforløbet mens du stadig arbejder som elev i virksomheden. Her får du stillet en uge til rådighed, hvor du arbejder med opgaven. Det vil sige, at du ikke er på arbejde, mens du udarbejder fagprøven.
Uddannelserne inden for kontor, handel, butik og event er rigtig gode, hvis du vil lære ’den virkelige verden’ at kende. Efter endt uddannelse ligger der en bred vifte af karrieremuligheder åbne for dig. Det kan fx være inden for stillinger som sælger, salgsleder, kundeansvarlig, assistent, indkøber, marketingsassistent, key account manager, fuldmægtig og meget, meget mere.

Afslutter du hovedforløbet på den 4-årige EUX Business uddannelse, har du efter endt hovedforløb også gode muligheder for at uddanne dig videre på fx universiteter.