Toggle navigation
Handelsgymnasiet

Handelsgymnasiet

HHX - 3-årig gymnasial uddannelse Søg optagelse

HHX-uddannelsen

_A7A2838_(1)
Handelsgymnasiet (HHX) er for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en moderne gymnasieuddannelse med fokus på handel, sprog og erhvervsliv. Du finder vores HHX-afdelinger på henholdsvis Turøgade og Saxogade.
Handelsgymnasiet – HHX – kaldes også den merkantile studentereksamen og er en 3-årig gymnasial uddannelse. Her kommer du til at arbejde med både almene fag og businessfag, så du bliver klar til at læse videre inden for en bred vifte af uddannelser.
 
Så brænder du for business, økonomi, jura, sprog og det internationale område? Så er Handelsgymnasiet sikkert noget for dig. På HHX Aalborg får du en gymnasieuddannelse med fokus på handel, erhvervsliv, innovation og samfundet omkring dig. Her bliver viden omsat til praksis, og du får en god forståelse af den verden, du er en del af.

I løbet af dine tre år på HHX vil du både møde fag, der er unikke for Handelsgymnasiet blandet med nogle af de fag, du allerede kender fra folkeskolen. Du vil også blive udfordret på din kreative og logiske sans på en helt anden måde, end hvad du er vant til. Og endelig vil du opleve en tæt kontakt til erhvervslivet med opgaver taget direkte fra virkeligheden.

Uddannelsens opbygning

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som indledes med et tre måneders grundforløb efterfulgt af et studeretningforløb, hvor du kan sætte præg på din HHX-uddannelse.
HHX-uddannelsen er opdelt i 1.g, 2.g og 3.g. De første 3 måneder kaldes for grundforløb, og her får du et indblik i HHX-fagene og dine muligheder på de forskellige studieretninger. I løbet af grundforløbet skal du beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte med, og dermed hvilke fag du vil fordybe dig i.
 
På grundforløbet indgår en række kendte fag som fx
 • Dansk
 • Engelsk
 • Matematik
 • Sprog
 • Samfundsfag
Du vil dog samtidig møde fag, der kendetegner HHX-uddannelsens profil, som fx:

 • Virksomhedsøkonomi
 • International økonomi
 • Afsætning
 • Informatik
 • Innovation

Formålet med grundforløbet er at give dig et kendskab til uddannelsens fag og hovedområder. I slutningen af grundforløbet skal du nemlig beslutte dig for, hvilken studieretning du ønsker for resten af din HHX-uddannelse. Derfor vil du på grundforløbet få et indblik i fagområder, hhx-fagene og hvilke typer videregående uddannelser, de enkelte studieretninger er målrettet mod.

Grundforløbet skulle gerne gøre dig i stand til at vælge den studieretning, der er den rigtige for dig.
På studieretningsforløbet, der varer 2 3/4 år, får du en række studieretningsfag, og det er her, at du kan være med til at forme din hhx-uddannelse. På studieretningsforløbet får du fx mulighed for at vælge en række valgfag som fx:

 • finansiering
 • kulturforståelse
 • psykologi
 • innovation
 • idræt
 • markedskommunikation
 • + mange andre valgfag
Se alle HHX-fagene her >

På Handelsgymnasiet Aalborg kan du vælge mellem forskellige studieretninger. Det er vigtigt, at du vælger den studieretning, der passer bedst til dig, og som indeholder de fag, du interesserer dig for.

På Handelsgymnasiet skal du have mindst fire fag på A-niveau – dvs. det højeste niveau - men du har på mange af studieretningerne mulighed for at vælge flere A-niveau fag.
Handelsgymnasiet indeholder udover et grundforløb og studieretningsforløb også et studieområde, som dækker over en række flerfaglige forløb. På studieområdet arbejder du med teori og metode på tværs af flere fag. Her introduceres du for forskellige studiemetoder, herunder casebaseret og projektorienteret arbejde, og du forberedes ift. de videregående uddannelser.

I 3.g skal du desuden udarbejde et studieområdeprojekt, hvor flere fag integreres. Projektet afsluttes med en obligatorisk prøve, der både rummer vurdering af den skriftlige besvarelse og en mundtlig eksamination.
HHX - dit forløb på Handelsgymnasiet

Undervisning med fokus på virkeligheden

Det skal være sjovt at lære! Og på Handelsgymnasiet Aalborg tror vi på, at du lærer bedst, hvis du har en klar fornemmelse af, hvordan teorien kan bruges i praksis. Derfor tager undervisningen i vid udstrækning udgangspunkt i verden omkring os og der inddrages ofte konkrete problemstillinger fra erhvervslivet.

Samtidig krydres undervisningen gerne med virksomhedscases, virksomhedsbesøg og spil – alt sammen for at skabe en anvendelsesorienteret undervisning.

HHX giver adgang til videregående uddannelser

Med en HHX-uddannelse i bagagen er du klar til en videregående uddannelse og senere karriere i erhvervslivet - enten herhjemme eller i udlandet. Uddannelsen giver adgang til mere end 200 videregående uddannelser på fx:

 • universiteter
 • handelshøjskoler
 • journalisthøjskoler
 • professionshøjskoler
 • erhvervsakademier

HHX er samtidigt et godt springbræt til erhvervslivet, hvis du vil lære mere om kontor, finans, regnskab eller handel. Efter handelsgymnasiet kan du også vælge at fortsætte på en erhvervsuddannelse på Aalborg Handelsskole.

Se også

Studieretninger på Handelsgymnasiet Aalborg (HHX)

Dit valg af studieretning giver dig mulighed for at specialisere dig inden for ...

LÆS MERE

Fag på handelsgymnasiet - hhx

HHX-uddannelsen består af obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Vi h...

LÆS MERE

Optagelse og adgangskrav på Handelsgymnasiet

Går du i 9./10. klasse kan du søge om optagelse til Handelsgymnasiet (HHX ) ind...

LÆS MERE

Studielivet på handelsgymnasiet

Vi lægger stor vægt på det sociale liv og sammenhold på HHX. Derfor arrangeres ...

LÆS MERE
Download