Toggle navigation
EUD / EUX Business

EUD / EUX Business

Uddannelser inden for kontor, handel, detail og event.

Grundforløb 1 på EUD Business

Grundforløb 1 (GF1) på EUD Business er starten på din erhvervsuddannelse, hvis du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet grundskolen inden for de seneste 2 år.
ah2018_593

EUD Business er målrettet dig, der brænder for at komme ud i virkeligheden og få en læreplads. Allerede efter ét år på skole er du klar til en elevplads i en virksomhed. På EUD Business lærer du en masse om service-, butik- eller handelsbranchen. Grundforløb 1 tager kun 20 uger (½ år) at gennemføre, hvorefter du skal videre på Grundforløb 2.

  Når du søger om optagelse til EUD Business direkte efter 9-/10. klasse skal du vælge en fagretning inden for det område, som interesserer dig mest. På Aalborg Handelsskole kan du vælge mellem følgende to fagretninger, der retter sig mod forskellige jobtyper: 

  • Butik og E-handel (målrettet jobs i butikker, webshops og inden for events)
  • Business to business (b2B) (målrettet jobs med fokus på handel mellem virksomheder)

  Fagretning: Butik og e-handel

  Ønsker du en butikskarriere inden for fx mode og design, sportsudstyr, elektronik, smykker eller måske kosmetik? Og vil du vide mere om webshops og det at arrangere spændende events for forskellige kunder? Så er denne fagretning et oplagt valg.

  På fagretningen kigger vi nærmere på emner som omsætning, avance og overskud og det at lave budgetter. Du lærer samtidig om det personlige salg ligesom du får et indblik i intern og ekstern kommunikation – både over for kunder og leverandører. 

  På denne fagretning er der også mulighed for at blive særlig talentelev eller deltage i skolens ’iværksættermiljø’, hvis du har en god idé.

  Fagretning: Business to business (b2b)

  Fagretningen Business to business (B2B) er for dig, der brænder for en karriere med fokus på handel mellem virksomheder. I undervisningen kommer du tæt på handelsvirksomheder, og du lærer om begreber som omsætning, salg, prisfastsættelse af varer, ordrehåndtering og meget mere. Du lærer desuden at købe og sælge varer til den rigtige pris og samtidig får du et indblik i emner som IT og E-handel. Endelig lærer du også om lagerstyring, videresalg og det at arbejde med kunder og leverandører.

  På fagretningen kommer du også til at prøve at oprette egen virksomhed eller lave en større event på skolen. Desuden har du mulighed for at blive talentelev eller deltage i skolens ’iværksættermiljø’, hvis du sidder med en god idé.

  Dine fag på grundforløb 1

  • Dansk C
  • Almene erhvervsfag (fx innovation, kommunikation, sundhed og samarbejde hvor du lærer noget om dig selv, virksomheder, økonomi og arbejder med selv at få idéer.)
  • Virksomhedsrettede projekter

  Hvem kan begynde på GF1?

  Du kan begynde på Grundforløb 1 på EUD Business, hvis du:

  • Kommer direkte fra 9. eller 10. klasse (eller det er max 2 år siden, at du forlod grundskolen)
  • Ikke tidligere har været påbegyndt et grundforløb 1
  • Ikke har afsluttet 1. år af en gymnasial uddannelse
  • har bestået afgangsprøven i dansk og matematik med mindst 02 i gennemsnit i karakter. Opfylder man ikke kravene, så skal man til en optagelsesprøve. Læs mere om de generelle adgangskrav til EUD Business.

  Videre forløb efter Grundforløb 1

  Efter grundforløb 1 skal du fortsætte på grundforløb 2. Her specialiserer du dig inden for ét af fagområderne: detail (butik), handel eller event. Elever under 25 år, og som har afsluttet grundskolen for mere end 2 år siden, begynder som udgangspunkt direkte på grundforløb 2.

  ÅBENT HUS på EUD og EUX BUSINESS

  11. januar kl. 17.00 - 18.30.

  Tilmeld dig i dag - vi glæder os til at se dig.

  Tilmeld dig Åbent Hus nu >>