Toggle navigation

Demokratiets dag markeres med events på Aalborg Handelsskole

13. september 2022
ah2018_149


På torsdag d. 15. september fejres den internationale demokratiets dag rundt om i verden. Dette sker også på Aalborg Handelsskole, hvor eleverne vil lære om vigtigheden af at kunne leve i et demokratisk samfund med mulighed for at blive inddraget i forskellige beslutningsprocesser. 
 
Hvilke politikere skal lede landet? Hvordan bruger vi bedst de offentlige midler? Hvordan skaber vi det perfekte skolemiljø? Demokrati er super vigtigt for vores samfund, og derfor sættes emnet på skoleskemaet hos Aalborg Handelsskoles elever på både Handelsgymnasiet og skolens erhvervsuddannelser – EUD og EUX business. Det sker i dagene fra d. 14.-16. september, og dermed i tilknytning til den officielle internationale demokratiets dag d. 15. september.
 
På Handelsgymnasiets to afdelinger markeres demokratiets dag med en event arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd. Her vil alle 1.g’eleverne møde andre unge, som er politisk aktive, og de vil få mulighed for at diskutere og udveksle synspunkter. Målet er, at eleverne skal blive klogere på egne holdninger og fremadrettet få større lyst til at deltage i demokratiet.
 
For eleverne på skolens erhvervsuddannelser vil undervisningen – uanset fag - have særligt fokus på demokratisk dannelse. Hvilken betydning har grundloven fx for demokratiet i Danmark? Er demokrati altid godt? Hvorfor er det vigtigt at turde involvere sig i det samfund, man er en del af? Disse og mange andre spørgsmål vil eleverne beskæftige sig med.
 
I anledning af demokratidagen har elevrådene på skolens tre afdelinger Turøgade, Saxogade og Strandvejen hver fået mulighed for at disponere over 15.000 kr. På demokratisk vis skal de beslutte sig for, hvad pengene skal gå til. Det kan fx være en spændende oplægsholder, nye sofamøbler, fredagskage til alle elever eller måske et par nye bordtennisborde. På afdelingerne er der på forhånd udvalgt en række forslag, som præsenteres på dagen, og som eleverne kan stemme om.
 
- Demokratiske processer er en naturlig del af skoledagen på Aalborg Handelsskole. Der findes fx et elevdemokrati på alle skolens afdelinger, så eleverne får medindflydelse på de beslutninger, der vedrører deres hverdag. Via forskellige udvalg er eleverne med til bl.a. at planlægge arrangementer, skabe det gode studiemiljø og meget mere, fortæller direktør for Aalborg Handelsskole, Rikke Christoffersen og fortsætter:
 
- Når eleverne inddrages i beslutninger, så skabes der både en stor motivation og en personlig udvikling hos dem. Samtidig lærer de om demokratiske beslutningsprocesser og om deres egen rolle heri. Med andre ord bliver de klædt på til et aktivt medborgerskab, slutter Rikke Christoffersen.
 
Den internationale dag for Demokrati blev etableret af FN i 2007.
 
Følgende events sker på Aalborg Handelsskoles afdelinger:
Turøgade d. 14/9 og 16/9:
Dansk Ungdoms Fællesråd arrangerer Demokratiets dag for alle 1.g-elever. Her vil eleverne blive udfordret på holdninger, og de får mulighed for at deltage i både workshops og paneldebatter.
 
Saxogade d. 15/9:
Dansk Ungdoms Fællesråd arrangerer Demokratiets dag for alle 1.g-elever. Her vil eleverne blive udfordret på holdninger, og de får mulighed for at deltage i både workshops og paneldebatter.
 
Strandvejen d. 15/9:
I undervisningen arbejdes der – uanset fag - med demokratisk dannelse. Eleverne lærer om det gode medborgerskab, og vigtigheden af at involvere sig i beslutningsprocesser.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole

13 / 09 / 2022

Demokratiets dag markeres med events på Aalborg Handelsskole

På torsdag d. 15. september fejres den internationale demokratiets dag rundt om...

LÆS MERE
06 / 09 / 2022

Handelsgymnasiet Aalborg er videre til finalen i DM i erhvervscase

Idérigdom og erhvervstalent stod i kø, da finalisterne til årets DM i Erhvervsc...

LÆS MERE
09 / 08 / 2022

HHX hitter: forbereder skolestart for 663 nye elever

På Handelsgymnasiet Aalborg er forberedelserne til årets skolestart i fuld gang...

LÆS MERE
01 / 07 / 2022

100 elever blev fejret til dimission på hovedforløbet

I tirsdags kunne vi fejre dimission for ca. 90 elever, der har færdiggjort dere...

LÆS MERE
20 / 06 / 2022

Årets første EUX- og EUD-elever klar til lærepladser

Hele fire EUX-elever og to EUD-elever kunne i år afslutte deres sidste eksamen ...

LÆS MERE
17 / 05 / 2022

Grethe Overby vinder særpris - Politikens Undervisningspris 2022

Grethe Overby, der til daglig underviser på EUD og EUX Business på Aalborg Hand...

LÆS MERE
11 / 05 / 2022

Praktik i udlandet (PIU) skifter navn til Oplæring i udlandet

Hvert år drager flere elever fra Aalborg Handelsskole til en virksomhed i udlan...

LÆS MERE

Kontakt os

Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE