Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE

361.179 Euro til internationalisering på Aalborg Handelsskole

13. maj 2020

Aalborg Handelsskole er netop blevet tildelt 361.179 Euro fra EU's Erasmus+ program. De mange penge skal bruges til at udvide skolens i forvejen mange internationale aktiviteter og dermed opkvalificere både elever og medarbejdere.

- Skolen har en lang tradition for at sende elever ud i verden på studieforløb og har i forvejen mange stærke samarbejdspartnere i udlandet - blandt andet i Storbritannien og USA. Den kommende store pose EU-midler gør det nu også muligt at opstarte yderligere internationale tiltag i Irland, Frankrig, Spanien og Tyskland, fortæller Henriette Bøttcher, der er international koordinator på Aalborg Handelsskole.

Alle skolens elever får mulighed for at ansøge om deltagelse i de nye projekter, hvor der i udvælgelseskriterierne bliver lagt vægt på fx faglighed, engagement og lavt fravær.

Aalborg Handelsskole har, qua det tætte samarbejde med erhvervslivet, særligt fokus på vigtigheden af at klæde eleverne på til at kunne færdes hjemmevant på et globaliseret arbejdsmarked. Skolen har således i forvejen adskillige internationale aktiviteter fordelt på skolens fire afdelinger.

- Med den nye store bevilling bliver der mulighed for at lade endnu flere elever prøve kræfter med livet uden for landets grænser og dermed opnå en større grad af internationalisering og tilpasningsparathed, fortæller Henriette Bøttcher.

En del af beløbet er desuden allokeret til brug for skolens medarbejdere og skal bruges til at sende personalet ud i Europa. Der kan fx være tale om job-swap eller internships hos virksomheder eller uddannelsesinstitutioner. På den måde forventes Aalborg Handelsskoles generelle internationale profil at blive skærpet som en direkte følge af de mange penge.

- Lige pt. er alle studieforløb naturligvis sat på pause pga. Corona-situationen. Vi ser dog meget frem til, at det igen bliver muligt at rejse udenlands, så vores elever kan få nye internationale oplevelser, slutter Henriette Bøttcher.


Billede:
Elever fra Handelsgymnasiet Aalborg har i dette skoleår også haft mulighed for at deltage på studieforløb med hjælp fra Erasmus+ midler. Her besøger eleverne Den Danske Ambassade i London tilbage i februar måned.

Læs alle nyheder fra Aalborg Handelsskole
Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE