Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE

Aalborg Handelsskole bliver UNESCO Verdensmålsskole

10. september 2019

Aalborg Handelsskole bliver UNESCO Verdensmålsskole, og er dermed både den første erhvervsskole og gymnasium i Aalborg, som bliver en del af UNESCO-netværket. Det er en anerkendelse af det store arbejde, skolen allerede gør i dagligdagen for at sætte fokus på globalt medborgerskab og bæredygtighed. Et fokus der fremadrettet vil være endnu mere centralt – til glæde for både elever, erhvervsliv og vores fælles jordklode.

Der er god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet på Aalborg Handelsskole i disse dage. For de er som den første erhvervsskole og gymnasium i Aalborg blevet UNESCO Verdensmålsskole. Dermed bliver de en del af et globalt netværk på omkring 10.000 skoler – heraf omkring 38 skoler herhjemme i Danmark. Den nye status gør Aalborg Handelsskole til frontrunners, der arbejder for en grønnere og mere bæredygtig hverdag.

Digitale undervisningsbøger i skoletasken

Som Verdensmålsskole sætter Aalborg Handelsskole FN’s 17 verdensmål på skemaet, og som frontrunners går skolen forrest for at gøre hverdagen mere bæredygtig. Blandt andet har skolen i løbet af sommeren energirenoveret én af bygningerne for et større millionbeløb – ligesom der også blevet skåret ned på papirspild:

- At være frontrunner indebærer indimellem, at vi må arbejde med vores vaner. Vi har et stort fokus på det digitale materiale og at minimere papirspild i dagligdagen. Det er jo noget der fylder på en skole, hvor bøger og kopier tidligere var det traditionelle valg. Vores elever får således ikke en stak bøger i tasken hos os, men i stedet er bøgerne som hovedregel elektroniske, fortæller direktør for Aalborg Handelsskole Rikke Christoffersen.

Samfund og bæredygtighed som studieretning

I undervisningen vil FN’s verdensmål blive inddraget i sammenspil med elevernes studieretning, hvor Aalborg Handelsskoles direktør fortæller, at der i løbet af skoleåret vil blive afholdt flere temadage, hvor der arbejdes med udvalgte verdensmål.

Derudover er der også oprettet en ny studieretning, Samfund og bæredygtighed, hvor kultur, bæredygtighed og grøn økonomi bliver sat i fokus. Her bliver eleverne særlig klædt på til at bruge verdensmålene i forhold til samfundet og erhvervslivet.

Dannelse for livet

At blive Verdensmålsskole betyder meget for Aalborg Handelsskole, for de bliver en del af et stærkt netværk, der inspirerer til et større fokus på verdensmålene i hverdagene. Ligeledes giver det også nogle sunde værdier for eleverne fremadrettet, når tiden på Aalborg Handelsskole bliver skiftet ud med en professionel hverdag i erhvervslivet:

- Vi håber, at arbejdet med verdensmålene vil give vores elever et større fokus på en mere bæredygtig livsstil – også efter deres tid her på Aalborg Handelsskole. Vi er jo med til at forme fremtidens verdensborgere, og det bliver centralt både i deres privatliv men også på arbejdsmarkedet, lyder de afsluttende ord fra Rikke Christoffersen.


Om UNESCO Verdensmålsskole

UNESCO Verdensmålsskole er et globalt netværk bestående af 10.000 skoler fordelt i 180 lande. Formålet med netværket er at fremme fred og at arbejde med FN’s 17 verdensmål – særligt bæredygtighed og globalt medborgerskab. Herhjemme i Danmark er 38 skoler Verdensmålsskoler, og Aalborg Handelsskole er en ud af to skoler i Nordjylland, som er en del af det globale netværk.

Kontakt os
Kontakt Aalborg Handelsskole

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, eller ønsker du at...

LÆS MERE