Toggle navigation
Digital Handel - desktop

Digital Handel - uddannelser målrettet fremtiden

Er du interesseret i den digitale verden? Med vores to business-uddannelser inden for digital handel klædes du på med den nyeste viden, så du bliver klar til fremtidens handel. Her sættes der bl.a. fokus på webshops, kundeservice og sociale medier.
I dag er vi alle digitale, og det stiller krav til fremtidens handel. Tiden hvor vi betalte kontant er for længst væk – nu swiper vi i stedet. Vi både handler og kommunikerer online – fordi det er nemt og mulighederne er uendelige. Det giver også virksomhederne nye muligheder, men det kræver digitale kompetencer for at komme tættere på kunderne. Med en uddannelse inden for digital handel bliver du klar til en verden, der hele tiden er i udvikling.
Med en uddannelse inden for digital handel er du med til at skabe fremtiden. Med den nyeste viden og trends kan du sætte skub i den digitale udvikling – allerede under din uddannelse. På Aalborg Handelsskole kan du vælge mellem to specialeretninger:
På ’Digital Handel B2C’ bliver du uddannet salgsassistent med fokus på sociale medier, webshops og onlinesalg. På denne specialeretning får du indblik i arbejdet med både en fysisk butik samt virksomhedens webshop, hvor du bl.a. lærer om kunders online adfærd.

På ’Digital Handel B2B’ uddannes du handelsassistent, hvor du lærer at arbejde digitalt med salg af produkter og/eller serviceydelser ift. andre virksomheder. Her vil du typisk arbejde i en digital kontekst med både indenlandske og udenlandske samarbejdspartnere.
I dag er vi alle digitale. Vi bevæger os naturligt på tværs af platforme, og det stiller store krav til virksomheder ift. fremtidens handel. Heldigvis er unge mennesker digitale indfødte og kan derfor hurtigt biddrage med både kompetencer og et frisk pust til virksomheden.

På uddannelserne inden for Digital Handel får eleverne et bredt kendskab til digitale forretningsmodeller og værktøjer til at arbejde med alt fra optimering af kunderejsen, e-commerce, dataanalyse og content marketing m.m.

Eksempler på fag er bl.a.
  • Digital salg og forretningsforståelse
  • Digital købsadfærd
  • E-commerce drift og kundeservice
  • Digital markedsføring
Digital Handel er to specialer til henholdsvis detail- og handelsuddannelsen. Uddannelserne hører under det, der kaldes for hovedforløbet – dvs. hvor du er i lære i en virksomhed i to år. Undervejs kommer du på skoleophold, hvor du får undervisningen i den nyeste viden inden for det digitale område.

For at kunne blive optaget på et speciale inden for digital handel skal du have afsluttet grundforløb/studieåret på én af nedenstående uddannelser:
Har du færdiggjort gymnasiet har du også mulighed for at tage en uddannelse i digital handel. For HHX-elever kan det ske umiddelbart efter afsluttet eksamen. Studenter fra STX, HTX og HF kan efter et EUS5 ugers forløb påbegynde uddannelsen.