Toggle navigation
Hovedforløb

Hovedforløb

Få en uddannelse inden for kontor, handel, detail eller event

Center for Skoleoplæring

Aalborg Handelsskoles oplæringcenter er for dig, der har afsluttet dit grundforløb, men som endnu ikke har fundet en læreplads i forbindelse med hovedforløbet.
ah2018_934

På en erhvervsuddannelse begynder du på et grundforløb, og herefter fortsætter du på et hovedforløb, hvor du skal have fundet en læreplads i en virksomhed. Men hvad nu, hvis du ikke har fundet en læreplads? Aalborg Handelsskoles Center for Skoleoplæring er for dig, der har afsluttet dit grundforløb, men som endnu ikke har fundet en læreplads i forbindelse med hovedforløbet. Du kan også komme i skolens oplæringscenter, hvis du uforskyldt mister din læreplads.

Så har du mulighed for at blive optaget i skoleoplæring, hvor du får en læreplads, der ligner forholdene i en ’rigtig’ virksomhed mest muligt. Det betyder, at du altid har mulighed for at færdiggøre din erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole. I Center for Skoleoplæring vil særlige vejledere være dine oplæringsansvarlige, indtil du forhåbentlig kommer ud i en virksomhed i kortere eller længere tid.

Uddannelses- og praktikgaranti

På Aalborg Handelsskole hjælper vores virksomhedskonsulenter dig på alle mulige måder med at finde en læreplads. Lykkes det ikke lige med det samme, kan du blive optaget i Center for Skoleoplæring.

Der er flere muligheder for at lave særlige lærepladsaftaler mens du er i oplæringscentret. Du kan komme i VirksomhedsForlagt Praktik (VFP) og delaftaler. Målet er altid, at du indgår et restlæreforhold med en virksomhed. Får du en restlæreaftale, kan du færdiggøre din uddannelse i en virksomhed – ellers kan du færdiggøre uddannelsen i Center for Skoleoplæring. Det kalder vi uddannelsesgaranti!

Vi udbyder følgende uddannelser:

  • Kontor med speciale administration
  • Kontor med speciale økonomi
  • Handel med speciale salg
  • Handel med speciale indkøb
  • Detail med speciale salgsassistent u/profil


Økonomi i skoleoplæring

Elever der er optaget i et Center for Skoleoplæring, og som ikke modtager anden offentlig ydelse er berettiget til skoleoplæringsydelse. Ydelsen udgør i 2022:
  • Elever u/18: 3.700 kr. pr. måned
  • Elever o/18 (1. år): 8.861,00 kr. pr. måned
  • Elever o/18 (2. år): 9.750,00 kr. pr. måned
Ydelsen fastsættes på den årlige finanslov og udbetales bagud.
Kontakt os
Kontaktperson - Center for Skoleoplæring
Regitze Larsen
Regitze Larsen
Leder, Center for Skoleoplæring
Oplæringsansvarlige - Center for skoleoplæring
Marie Givskov Knobelauch
Marie Givskov Knobelauch
Vejleder
(kontor/handel)
Ninette Holme
Ninette Holme
Vejleder
Detailshoppen (detail)
Peter Karstrøm Vagning
Peter Karstrøm Vagning
Vejleder
Detailshoppen (detail)
Pia Halbak Nielsen
Pia Halbak Nielsen
Kontorelev
Søren Lauritsen
Søren Lauritsen
Vejleder
(kontor/handel)
Relevante filer