Toggle navigation
Læreplads

Læreplads

2-årigt forløb inden for kontor, handel, butik eller event

Ansættelse af elever - elevplads

Som virksomhed kan I sidde med en række spørgsmål om ansættelse af elever. Skolens virksomhedskonsulenter er den direkte kobling mellem jer som virksomhed og eleverne.
ah2018_1209

Vi stiller gerne vores ekspertise gratis til rådighed for jer både før, under og efter ansættelsesprocessen. Vi vil også kunne hjælpe med at finde netop den elev, der matcher jeres ønsker og behov.

Find en elev til din virksomhed

Er du på jagt efter en super dygtig elev til din virksomhed inden for områderne detail, handel, kontor eller event? Der er flere fordele ved at ansætte en elev fra Aalborg Handelsskole. Dels kan din virksomhed få en opdateret viden, nye idéer og frisk inspiration; dels vil det være muligt at forme sin måske kommende medarbejder. Herved sikrer du dig en kvalifi­ceret arbejdskraft til fremtiden.

Stillingsopslag - bliv set

Søger I en elev, hjælper vi jer gerne med at få jeres til stillingsopslag vist til så mange potentielle elever som muligt. Vi samler alle opslagene på vores hjemmeside, hvor der kun bliver vist elevstillinger. Derudover bliver jeres stillingsopslag også hængt op på vores interne opslagstavler på skolen samt lagt ud på PraktikServices Facebookside.

Ansæt en elev - trin for trin

Hvis det er første gang, du skal ansætte en elev, er der ofte mange spørgsmål, der melder sig. Hvilke regler gælder der? Hvor ofte skal eleverne på skole? Hvad kræver det som virksomhed? Alt dette kan vi hjælpe med at svare på.

Vi kommer gerne ud og rådgiver dig i virksomheden. Det er naturligvis gratis at få rådgivning af vores virksomhedskonsulenter, som sørger for, at processen bliver så let og gennemskuelig for dig som mulig. Følgende tre trin beskriver, hvordan du kommer i gang:

1. Din virksomhed godkendes

For at uddanne elever skal jeres virksomhed være godkendt som uddannelsessted for den pågældende uddannelse. Har I ikke tidligere haft en elev, er første skridt at blive godkendt. Praktikservice hjælper gerne med alt det praktiske og med at få godkendelsen i hus.

2. Find og ansæt din elev

Det handler om at finde den helt rigtige elev til netop jeres virksomhed. Derfor lægger vi gerne stillingsopslag op på de hjemmesider, som vi af erfaring ved, at eleverne besøger. Samtidig formidler vi også opslaget internt på skolen og på vores Facebookgruppe.

3. Udfyld uddannelsesaftale og praktikplan

Når I har fundet en elev, skal I sammen med eleven lave en skriftlig uddannelsesaftale og praktikplan. Vores virksomhedskonsulenter står naturligvis gerne til rådighed med hjælp og vejledning, når papirerne skal udfyldes.

Vi håber, at I er blevet inspirerede til at ansætte en elev, og vi ser frem til at indlede et samarbejde. Få flere informationer ved at kontakte en af vores praktikkonsulenter.

Oplæringsansvarlig for elever

For enhver virksomhed, der ansætter en elev, gælder det, at virksomheden skal udpege en uddannelsesansvarlig.

Den uddannelsesansvarlige er under elevtiden elevens støtteperson, som tager ansvar for elevens ve og vel, herunder opfølgningssamtaler, kvalitetssikring m.m.
Kontakt os
Virksomhedskonsulenter - Læreplads
Frederikke Holm
Frederikke Holm
Virksomhedskonsulent
Lars Halskov
Lars Halskov
Virksomhedskonsulent
Søren Larsen
Søren Larsen
Virksomhedskonsulent