Ansæt en elev - trin for trin

Hvis det er første gang, du skal ansætte en elev, er der ofte mange spørgsmål, der melder sig. Hvilke regler gælder der? Hvor ofte skal eleverne på skole? Hvad kræver det som virksomhed? Alt dette kan vi hjælpe med at svare på.

Vi kommer gerne ud og rådgiver dig i virksomheden. Det er naturligvis gratis at få rådgivning af vores virksomhedskonsulenter, som sørger for, at processen bliver så let og gennemskuelig for dig som mulig. Følgende tre trin beskriver, hvordan du kommer i gang:

1. Din virksomhed godkendes

For at uddanne elever skal jeres virksomhed være godkendt som uddannelsessted for den pågældende uddannelse. Har I ikke tidligere haft en elev, er første skridt at blive godkendt. Praktikservice hjælper gerne med alt det praktiske og med at få godkendelsen i hus.

2. Find og ansæt din elev

Det handler om at finde den helt rigtige elev til netop jeres virksomhed. Derfor lægger vi gerne stillingsopslag op på de hjemmesider, som vi af erfaring ved, at eleverne besøger. Samtidig formidler vi også opslaget internt på skolen og på vores Facebookgruppe.

3. Udfyld uddannelsesaftale og praktikplan

Når I har fundet en elev, skal I sammen med eleven lave en skriftlig uddannelsesaftale og praktikplan. Vores virksomhedskonsulenter står naturligvis gerne til rådighed med hjælp og vejledning, når papirerne skal udfyldes.

Vi håber, at I er blevet inspirerede til at ansætte en elev, og vi ser frem til at indlede et samarbejde. Få flere informationer ved at kontakte en af vores praktikkonsulenter.

Relevante filer
Kontakt os
Virksomhedskonsulenter - PraktikService
Lars Halskov
Virksomhedskonsulent
Søren Larsen
Virksomhedskonsulent