Handelsgymnasiet Aalborg

Optagelse som elitesportselev

For at blive optaget som Elitesportselev på HHX skal du enten have en sportslig godkendelse eller være tilknyttet en klub på absolut eliteniveau.

Ud over kampe, stævner og turneringer træner den typiske elitesportselev 4 – 6 gange om ugen og har morgentræning enten gennem Elitesport Aalborg, elevens egen sportsklub eller som selvtræning

Som elitesportselev skal du i løbet af din hhx-uddannelse nå de samme mål og bestå de samme eksamener, som alle andre elever. Det kræver både disciplin og et godt samarbejde mellem dig, din klub og Handelsgymnasiet. Vi optager elitesportselever fra alle idrætsgrene og har elever på eliteniveau inden for fx fodbold, karate, golf, svømning, badminton, håndbold, cykling, ridning m.m.

Sådan tilmelder du dig elitesport

Som elitesportselev skal du søge om optagelse til Handelsgymnasiet Aalborg på normal vis via www.optagelse.dk.

I ansøgningen skriver du i feltet 'Kommentarer': Ønsker optagelse i Elitesportsklassen.

Herefter modtager du en bekræftelse via eboks på, at vi har modtaget din ansøgning. Du modtager samtidig en blanket, hvor vi beder dig beskrive dig selv som atlet, angive din klub, træningsbehov, rejsebehov samt om du har en sportslig godkendelse fra Team Danmark. Blanketten skal vi bruge i forhold til klassedannelse til elitesportsklasserne.

Desværre kan vi ikke altid imødekomme alle ansøgeres ønske om at gå i elitesportsklassen. Når det er tilfældet sker optagelsen på baggrund af den enkelte atlets sportslige niveau og træningsbehov. Alle elitesportsklasser bliver tilknyttet handelsgymnasiet i Turøgade.

Hvis du har spørgsmål til tilmeldingsdelen, står vi klar til at hjælpe dig.

Find din afdeling