Internationale studieretninger

På HHX oprettes de internationale klasser inden for to forskellige studieretninger. Her vil du få særlige forløb, der giver dig et stort internationalt perspektiv.

Ønsker du at gå i en international klasse skal du vælge én af nedenstående studieretninger:

Som elev i en international klasse får du naturligvis de samme studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfagsmuligheder, som findes under den almindelige studieretning, men samtidig får du også særlige forløb, der giver dig et internationalt perspektiv i undervisningen. 

Dele af undervisningen vil desuden foregå på engelsk, så du bliver i stand til at arbejde på engelsk med økonomiske spørgsmål på et højt niveau. Underviserne er certificeret af Aalborg Universitet til at kunne undervise på engelsk. Undervisningen fokuserer på internationale emner og eksempler, så du får forståelse for økonomiske forhold uden for Danmarks grænser.

Du kommer også på tre studieforløb, der er fuldt integreret i undervisningen. To af forløbene varer mellem 2 og 3 uger, og her bliver du indlogeret i private hjem, så du får et førstehåndsindblik i landets kultur. Du modtager også undervisning i dine studieretningsfag i udlandet for at forbedre din evne til at arbejde med faglige problemstillinger på et fremmedsprog.

De særlige forløb i de internationale klasser er skræddersyet, så de giver dig den viden og de kompetencer, der er forudsætningen for at blive tildelt det særlige EBBD-bevis.