Debito ApS - online inkassofirma

To tidligere elever fra Handelsgymnasiet Aalborg - Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen - har stiftet det online inkassofirma Debito ApS.

Debito ApS driver et online inkassofirma i samarbejde med nordens førende inkassofirma og inkassoadvokat, hvor målet er at gøre inkasso let og tilgængelig for alle typer af virksomheder.
Debito er stiftet af de to tidligere elever fra Aalborg Handelsskole, Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen. Begge havde de oplevet besværet og bøvlet med inkasso og det at skulle få sine penge hjem, når en faktura ikke blev betalt til tiden.

Christoffer dimitterede i 2004 fra Saxogade, og Morten dimitterede i 2008. Herefter forsatte de begge på universitetet, som henholdsvis IT-ingeniør og revisor.

Som selvstændig er omsætning ikke altid lig med indtjening, og inkasso kan derfor være en god løsning, hvis en faktura ikke betales. Christoffer og Morten besluttede sig for, at det burde kunne laves nemmere, smartere og billigere end det både inkassoadvokater og inkassofirmaer gjorde dengang. De to iværksættere stiftede derfor en platform, hvor brugerne kunne oprette og følge en sag til inkasso nemt og bekvemt – med hjælp fra et inkassofirma og en inkassoadvokat.

De to stiftere, Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen, har begge slået sine folder på Handelsgymnasiet Aalborg, henholdsvis i Saxogade og Turøgade, og deres første virksomheder blev da også stiftet på skolen, hvor de begge have mindre web-virksomheder ved siden af skolen. Morten Holst Henriksen er derudover også ofte at finde på skolen, hvor han blandt andet er dommer og mentor i skolens iværksætter-konkurrence.

”Både Christoffer og jeg havde en rigtig god tid på Handelsgymnasiet Aalborg. Skolen var med til at støtte op om vores iværksætter-gen ved bl.a. at give os mulighed for at inddrage hele eller dele af vores idéer i projekter og undervisning. Det er samtidig skønt at se og følge den udvikling, skolen har været igennem de seneste år, hvor endnu flere studerende prøver kræfter med iværksætteri.

Vi kan tydeligt huske hvordan det var at være studerende, og hvis vi kan støtte de studerende, så gør vi rigtig gerne det. Handelsgymnasiets støtteforening Mercur er et skønt initiativ, som vi naturligvis støtter.”

Udtaler Morten Holst Henriksen

Fakta om Debito ApS

  • Stiftet i 2015
  • Arbejder med inkasso for nogle Danmarks største og mindste virksomheder
  • Stiftet af Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen, begge tidligere elever på skolen
  • Vundet adskillige priser, og været nomineret i endnu flere
  • 7 ansatte i både Danmark og Pakistan
  • I 2018 købte Spar Nord Bank 20% af Debito ApS med målet om at gøre inkasso endnu billigere

Læs mere om Debito Inkasso >

Debito - inkasso