2-årig HHX

Er du mellem 18-30 år? Tag din HHX studentereksamen på kun 2 år.

2-årig HHX-uddannelse

Den 2-årige HHX er for dig, der er mellem 18-30 år, har høje ambitioner om fremtiden, og som ønsker at tage en HHX-studentereksamen fra Handelsgymnasiet på kun 2 år.

Brænder du for business, økonomi og det internationale område? Den 2-årige HHX giver dig mulighed for at læse sammen med jævnaldrende, der har samme livserfaring og høje ambitioner for fremtiden.

Måske fik du aldrig påbegyndt eller afsluttet din studentereksamen. Det 2-årige HHX-forløb giver dig mulighed for at blive handelsstudent på kun 2 år. Herefter er du klar til videregående uddannelser inden for fx økonomiske, forretningsmæssige eller samfundsfaglige uddannelser.

Da uddannelsen er et komprimeret forløb af den 3-årige HHX-uddannelse med fag på høje niveauer, skal du være ambitiøs og motiveret for at tage en intensiv gymnasieuddannelse. Til gengæld giver det 2-årige uddannelsesforløb dig adgang til alle videregående uddannelser på lige fod med den 3-årige HHX.

Studieretningen på den 2-årige HHX

På den 2-årige HHX får du en målrettet studieretning med fokus på økonomi, marketing og strategi. Her vil du møde fag, der karakteriserer Handelsgymnasiet som fx Afsætning, International Økonomi, Virksomhedsøkonomi og Erhvervsjura.

Dine studieretningsfag


Virksomhedsøkonomi A

Afsætning A

Obligatoriske fag

Obligatorisk fag fordelt på niveauer
  • Dansk A
  • Engelsk A
  • Matematik B
  • Historie B
  • Tysk B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C

Adgang til videregående uddannelser

Med den 2-årige HHX får du adgang til mange af de samme videregående uddannelser, som ved den 3-årige HHX. Det betyder, at du efterfølgende kan uddanne dig videre på fx universiteter, handelshøjskoler og erhvervsakademier. Faktisk giver uddannelsen direkte adgang til 200 videregående uddannelser.