Praktik i udlandet (PIU)


Som elev kan du vælge at tage hele eller en del af din uddannelse i udlandet – PIU. Det er helt op til dig selv, hvor i verden, du gerne vil hen, hvis du selv etablerer kontakten til praktikstedet. Skolen kan hjælpe dig med at finde praktikpladser i Tyskland og i England. 

Hvis du vælger et praktikophold i udlandet får du internationale, faglige og personlige kvalifikationer og en oplevelse for livet. Ydermere lærer du sprog, møder nye mennesker, lever dig ind i en anden kultur og får spændende faglige og personlige udfordringer.

Praktik i udlandet organiseres via den såkaldte PIU-ordning, og kan bruges på 2 forskellige måder – enten helt uden praktikplads i Danmark (dvs. hele praktikopholdet foregår i en udenlandsk virksomhed) eller med en dansk praktikplads, der udstationerer dig i udlandet. 

Du kan få økonomisk hjælp til praktikophold i udlandet. Uddannelsens faglige niveau skal være det samme som i en dansk virksomhed. Tager du af sted med PIU-ordningen får du merit for din praktik i udlandet – dit ophold bliver altså godkendt som en del af din danske uddannelse. Aalborg Handelsskole hjælper dig gerne med alle de praktiske ting med bl.a. at søge om tilskud til rejser, flytning, bolig osv.

PIU-koordinatorer - EUD/EUX
Lars Halskov
Praktikkonsulent
Tlf.: 27886017
Marian Jensen
Handelslærer
PIU-koordinator - HHX
Ulla Carlsen
Lektor og PIU-koordinator
Erhvervsret

Aktuelle forløb

Kontor hovedforløb for PIU-elever - fjernundervisning
Løbende Optag
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9000 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk