Johannes klar til DM i Skills i detailhandel

1. april 2019

Ved DM i Skills, som denne gang foregår i Næstved i dagene 4. – 6. april, er Aalborg Handelsskole naturligvis også repræsenteret med en elev. Her deltager Johannes Veise, der til daglig er elev hos Salling på Nytorv i Aalborg.

”Egentlig var det min underviser, der opfordrede mig til at deltage. Jeg tog imod opfordringen og slap igennem nøglehullet til DM. Det bliver en enestående oplevelse, som jeg er spændt på at være en del af ”, fortæller Johannes.

Uanset placeringen vil Johannes og de ni øvrige deltaildeltagere få en stor oplevelse, hvor flere tusinde besøgende vil gæste mesterskaberne i de tre dage, som arrangementet varer.

”Vi er glade og stolte over, at en dygtig elev som Johannes skal deltage i DM i Skills, ligesom det glæder os, at det netop er én af vores elever”, forklarer Johannes´ chef Mette Schulhauser fra Salling.

”Vi har ingen udmeldinger om forventninger til placering, da vi ikke ved præcist, hvad dommerne vil lægge vægt på og hvad den enkelte deltager vil præstere under DM. Men for os tæller det, at man går helhjertet ind til opgaven, er sig selv og præsterer sit bedste”, lyder det fra Aalborg Handelsskoles Skills-koordinatorer Mette Haack Christensen og Peter Karstrøm Vagning.

Detailhandel er en dynamisk branche, hvor der hele tiden sker noget nyt. Det gælder også DM i Skills, som fra i år omfatter elever på hovedforløbet mod tidligere elever på grundforløbet. Desuden er der ændret på antal af deltagerne, som til dato har været gruppevis. I år det således enkeltvis. Endelig er der foretaget ændringer i de forskellige discipliner, som der konkurreres i.

Det er dog kendt, at deltagerne bl.a. skal vise deres købmandsmæssige evner mht. drift af en simuleret butik og indgå aktivt i en paneldiskussion om fremtidens detailhandel. Så intet er som ”det plejer at være”.

I øvrigt er Aalborg Handelsskole den eneste erhvervsskole, der har vundet DM i Skills i detailhandel to gange. Første gang i Gigantium i 2014 og senest i 2018. 

Billede: Elev Johannes Veise sammen med Mette Schulhauser fra SallingAalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9000 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk